Με τη στήριξη του ΥΠΕΧΩΔΕ

Βιβλίο για το περιβάλλον στα χέρια των μαθητών της Στ’ Δημοτικού

Ειδικό βιβλίο περιβαλλοντικού περιεχομένου για τους μαθητές της Στ’ Δημοτικού συνέταξαν ειδικοί επιστήμονες με τη στήριξη του ΥΠΕΧΩΔΕ. Το βιβλίο θα διανεμηθεί στους μαθητές την ερχόμενη εβδομάδα, στοχεύοντας να φέρει τα παιδιά πιο κοντά στο περιβάλλον με απλές και χρηστικές συμβουλές για την προστασία του.

Ειδικό βιβλίο περιβαλλοντικού περιεχομένου για τους μαθητές της Στ’ Δημοτικού συνέταξαν ειδικοί επιστήμονες με τη στήριξη του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Το βιβλίο, με τη συνδρομή του Οργανισμού Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων, θα διανεμηθεί από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας σε όλους τους μαθητές για τους οποίους προορίζεται.

«Στόχος του βιβλίου, που εκπονήθηκε από το ΥΠΕΧΩΔΕ, είναι τα μικρά παιδιά να έρθουν πιο κοντά στο περιβάλλον και με την βοήθεια των δασκάλων και των μεγαλυτέρων τους να τα ευαισθητοποιήσουμε για να το αγαπήσουν και να το φροντίσουν» δήλωσε ο υπουργός Γιώργος Σουφλιάς

Οι μαθητές της Στ’ Δημοτικού όλης της χώρας θα έχουν την ευκαιρία μέσα από μια επιμελημένη έκδοση να βρουν απλές και χρηστικές συμβουλές για το πώς θα συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος.

Το βιβλίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

– Στοιχεία για τον πλανήτη Γη, κατανοητά και εικονογραφημένα για να μάθουν οι μελλοντικές γενιές τρόπους για το πώς να σέβονται το περιβάλλον στην καθημερινή τους ζωή.

– Καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης μέσα από δραστηριότητες, παιχνίδια, κουίζ και σταυρόλεξα.

– Ενημέρωση για την ανακύκλωση και την εξοικονόμηση νερού και ενέργειας, με στόχο έναν οικολογικό τρόπο συμπεριφοράς στην πόλη, το σπίτι και το σχολείο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk