Η άσκηση ξανανιώνει τις γυναίκες μέσης ηλικίας

Oι γυναίκες άνω των 50 ετών που γυμνάζονται τακτικά έχουν φυσική κατάσταση αντίστοιχη μιας 30άρας! Αυτό δείχνουν δύο διαφορετικές μελέτες ειδικών του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας οι οποίες δημοσιεύονται στα επιστημονικά έντυπα «Μetabolism» και «Journal of Αpplied Ρhysiology». Συγκεκριμένα οι επιστήμονες είδαν ότι η άσκηση μία ώρα την ημέρα επί 12 εβδομάδες μπορεί να κάνει μια 50άρα να έχει φυσική κατάσταση μιας 34άρας. Οπως ανέφερε ο επικεφαλής των ερευνητών καθηγητής Τζορτζ …

Η άσκηση ξανανιώνει τις γυναίκες μέσης ηλικίας | tovima.gr

Oι γυναίκες άνω των 50 ετών που γυμνάζονται τακτικά έχουν φυσική κατάσταση αντίστοιχη μιας 30άρας! Αυτό δείχνουν δύο διαφορετικές μελέτες ειδικών του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας οι οποίες δημοσιεύονται στα επιστημονικά έντυπα «Μetabolism» και «Journal of Αpplied Ρhysiology». Συγκεκριμένα οι επιστήμονες είδαν ότι η άσκηση μία ώρα την ημέρα επί 12 εβδομάδες μπορεί να κάνει μια 50άρα να έχει φυσική κατάσταση μιας 34άρας.

Οπως ανέφερε ο επικεφαλής των ερευνητών καθηγητής Τζορτζ Μπρουκς, «τα καλά νέα για τις μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες είναι ότι έχουν οφέλη από την άσκηση αντίστοιχα με εκείνα νεότερων γυναικών. Οι γυναίκες 50 ετών που συμμετείχαν στη μελέτη μας είχαν καρδιαγγειακό και μεταβολικό προφίλ ίδιο με εκείνο γυναικών 16 χρόνια νεοτέρων». Σύμφωνα με τον καθηγητή, τα νέα ευρήματα μαρτυρούν ότι η άσκηση (είτε αυτή αφορά επισκέψεις σε γυμναστήριο είτε άλλου είδους δραστηριότητες όπως η ποδηλασία ή το κολύμπι) μπορεί να αποτελέσει αποτελεσματικό μέσο αύξησης της σωματικής δύναμης αλλά και ελέγχου των παραγόντων κινδύνου που οδηγούν τις μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες σε χρόνια προβλήματα υγείας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk