Ελπιδοφόρα θεραπεία για το μελάνωμα

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Ελπίδες στη μάχη για την αντιμετώπιση του πιο επιθετικού καρκίνου του δέρματος, του μελανώματος, γεννά μια νέα ανακοίνωση αμερικανών επιστημόνων που έγινε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ιατρικής Ογκολογίας. Οπως ανέφεραν ερευνητές του Κέντρου για τον Καρκίνο Μemorial Sloan-Κettering στη Νέα Υόρκη, μικρού εύρους δοκιμή ενός πειραματικού φαρμάκου έδειξε ότι η θεραπεία προκαλεί δραματική συρρίκνωση των όγκων. Το φάρμακο με την κωδική ονομασία …

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Ελπίδες στη μάχη για την αντιμετώπιση του πιο επιθετικού καρκίνου του δέρματος, του μελανώματος, γεννά μια νέα ανακοίνωση αμερικανών επιστημόνων που έγινε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ιατρικής Ογκολογίας. Οπως ανέφεραν ερευνητές του Κέντρου για τον Καρκίνο Μemorial Sloan-Κettering στη Νέα Υόρκη, μικρού εύρους δοκιμή ενός πειραματικού φαρμάκου έδειξε ότι η θεραπεία προκαλεί δραματική συρρίκνωση των όγκων.

Το φάρμακο με την κωδική ονομασία ΡLΧ4032, το οποίο μπλοκάρει τη δραστηριότητα του γονιδίου ΒRΑF που εμπλέκεται στην εξάπλωση του καρκίνου του δέρματος, δοκιμάστηκε σε 31 ασθενείς με μελάνωμα τελικού σταδίου. Μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες εμφανίστηκε ταχεία και σημαντική συρρίκνωση των όγκων.

Ο επικεφαλής των ερευνητών δρ Πολ Τσάπμαν ανέφερε ότι «είδαμε απόκριση ασθενών που δεν ανταποκρίνονταν στη χημειοθεραπεία. Μέχρι στιγμής το 70% των ασθενών είχε καλή απόκριση στο φάρμακο. Μια τέτοια εξέλιξη είναι χωρίς προηγούμενο».

Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk