ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Καταγγελίες για προεκλογικές προσλήψεις

Ενταση προκλήθηκε στη Διακομματική Επιτροπή που συνεδρίασε χθες με αφορμή τις παράνομες προσλήψεις προσωπικού από τις διοικήσεις των δημοσίων οργανισμών, παρά τη σχετική απαγόρευεση από την εκλογική νομοθεσία. Η αντιπαράθεση που εκδηλώθηκε μεταξύ των εκπροσώπων της ΝΔ και του ΠαΣοΚ γύρω από αυτό το θέμα υπήρξε έντονη. Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ κ. Μ. Παπαϊωάννου κατήγγειλε ότι οι διοικήσεις δημοσίων οργανισμών πραγματοποιούν παράνομες προσλήψεις και μεταθέσεις προσωπικού, οι οποίες μάλιστα είναι προχρονολογημένες.

Καταγγελίες για προεκλογικές προσλήψεις | tovima.gr

Ενταση προκλήθηκε στη Διακομματική Επιτροπή που συνεδρίασε χθες με αφορμή τις παράνομες προσλήψεις προσωπικού από τις διοικήσεις των δημοσίων οργανισμών, παρά τη σχετική απαγόρευεση από την εκλογική νομοθεσία. Η αντιπαράθεση που εκδηλώθηκε μεταξύ των εκπροσώπων της ΝΔ και του ΠαΣοΚ γύρω από αυτό το θέμα υπήρξε έντονη.

Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ κ. Μ. Παπαϊωάννου κατήγγειλε ότι οι διοικήσεις δημοσίων οργανισμών πραγματοποιούν παράνομες προσλήψεις και μεταθέσεις προσωπικού, οι οποίες μάλιστα είναι προχρονολογημένες. Παράλληλα ζήτησε από τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών κ. Σπ. Φλογαΐτη να κάνει συστάσεις στους υπευθύνους των ΔΕΚΟ έτσι ώστε να σταματήσει αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο. Ο κ. Παπαϊωάννουέκανε λόγο και για κομματική λειτουργία της ΕΡΤ στα δελτία ειδήσεων, μίλησε για εμφανίσεις υπουργών στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, γεγονός που αντίκειται στις ρυθμίσεις της εκλογικής νομοθεσίας, και κατήγγειλε τη ΝΔ για παράνομη αφισοκόλληση. «Εχουν γεμίσει την Ελλάδα με φωτογραφίες του Καραμανλή» κατέληξε.

Για δημιουργία εντυπώσεων κατηγόρησε τον εκπρόσωπο του ΠαΣοΚ ο Γραμματέας της ΝΔ κ. Ελ. Ζαγορίτης. Ο,τι υποστηρίζει δεν το αποδέχεται κανείς γιατί δεν είναι αλήθεια, υπογράμμισε. Ο υπουργός Εσωτερικών, από την πλευρά του, επεσήμανε ότι δεν έχει περιέλθει στην κατοχή του ούτε μία καταγγελία για παράνομες προσλήψεις και επικαλέστηκε τη σχετική εγκύκλιο του πρώην υπουργού Εσωτερικών κ. Πρ. Παυλόπουλου. Δεσμεύθηκε ωστόσο να κάνει εκ νέου συστάσεις προς τους διοικητές των οργανισμών και μάλιστα σε αυστηρό ύφος, επισημαίνοντας ότι οι προσλήψεις προσωπικού κατά την προεκλογική περίοδο δεν αναγνωρίζονται.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk