Θετική για τις τράπεζες η Εθνική Ρ&Κ – Δεν αποκλείει βραχυπρόθεσμη διόρθωση

Σε αναβάθμιση της σύστασης για τις μετοχές των Αlpha Βank και Εurobank προχώρησε η Νational Sec- Ρ&Κ. Σε έκθεσή της με χθεσινή ημερομηνία για τις ελληνικές και κυπριακές τράπεζες η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι αναβαθμίζει τη σύσταση για τις μετοχές των δύο τραπεζών σε «outperform» από «neutral», καθώς εκτιμά πως διαθέτουν τη μεγαλύτερη προοπτική ανόδου σε σχέση με τη 12μηνη τιμή στόχο. Υπενθυμίζεται πως η χρηματιστηριακή έχει θέσει την τιμή στόχο των 14,8 ευρώ για τη μετοχή της Αlpha Βank και των 12 ευρώ για τη μετοχή της Εurobank.

Θετική για τις τράπεζες η Εθνική Ρ&Κ  – Δεν αποκλείει βραχυπρόθεσμη διόρθωση | tovima.gr

Σε αναβάθμιση της σύστασης για τις μετοχές των Αlpha Βank και Εurobank προχώρησε η Νational Sec- Ρ&Κ. Σε έκθεσή της με χθεσινή ημερομηνία για τις ελληνικές και κυπριακές τράπεζες η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι αναβαθμίζει τη σύσταση για τις μετοχές των δύο τραπεζών σε «outperform» από «neutral», καθώς εκτιμά πως διαθέτουν τη μεγαλύτερη προοπτική ανόδου σε σχέση με τη 12μηνη τιμή στόχο. Υπενθυμίζεται πως η χρηματιστηριακή έχει θέσει την τιμή στόχο των 14,8 ευρώ για τη μετοχή της Αlpha Βank και των 12 ευρώ για τη μετοχή της Εurobank. Η χρηματιστηριακή σημειώνει ακόμη ότι υιοθετεί πλέον μια πιο θετική στάση απέναντι στον τραπεζικό κλάδο τόσο της Ελλάδας όσο και της Κύπρου και αναμένει ανάπτυξη του ΑΕΠ με ρυθμό 0,6% το 2010 στην Ελλάδα και με ρυθμό 1% την Κύπρο, ενώ στη ΝΑ Ευρώπη η ανάπτυξη αναμένεται ισχυρότερη.

Η Νational Sec- Ρ&Κ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο μιας βραχυπρόθεσμης διόρθωσης, δεδομένων των υψηλών αποδόσεων από την αρχή του έτους ή λόγω εξωτερικών παραγόντων (όπως π.χ. το πολιτικό περιβάλλον), κάτι ωστόσο που χαρακτηρίζει ως δυνητικά καλή ευκαιρία για την είσοδο των επενδυτών στην αγορά. Για τη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου η Ρ&Κ συστήνει «outperform» και δίνει τιμήστόχο τα 6,2 ευρώ, για την Αγροτική συστήνει «underperform» και 1,6 ευρώ τιμήστόχο, για την Πειραιώς «neutral» και 13 ευρώ τιμήστόχο, για τη Μarfin Ρopular Βank «neutral» και 3 ευρώ- τιμή στόχο και τέλος για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο «neutral» και τιμή- στόχο τα 5 ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk