Με την απειλή όπλου ληστές αφαίρεσαν πίνακα του Μαγκρίτ από το Μουσείο των Βρυξελλών

Ο πίνακας του βέλγου σουρεαλιστή ζωγράφου «Olympia», του οποίου η αξία εκτιμάται μεταξύ 750.000 και 3 εκατομμυρίων ευρώ, κλάπηκε σήμερα το πρωί από ένα μουσείο των Βρυξελλών, λίγη ώρα αφού είχε ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό, ανέφεραν η διεύθυνση του μουσείου και η αστυνομία.

Με την απειλή όπλου ληστές αφαίρεσαν πίνακα του  Μαγκρίτ από το Μουσείο των Βρυξελλών | tovima.gr

Ενας πίνακας του βέλγου σουρεαλιστή ζωγράφου Ρενέ Μαγκρίτ, με τίτλο «Olympia», του οποίου η αξία εκτιμάται μεταξύ 750.000 και 3 εκατομμυρίων ευρώ, κλάπηκε σήμερα το πρωί από ένα μουσείο των Βρυξελλών, λίγη ώρα αφού είχε ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό, ανέφεραν η διεύθυνση του μουσείου και η αστυνομία.

«Δύο άτομα, το ένα εκ των οποίων ασιατικής καταγωγής, που μιλούσαν το ένα αγγλικά και το άλλο γαλλικά, εισέβαλαν κρατώντας ένα όπλο στο μουσείο λίγο αφού είχε ανοίξει για το κοινό», σήμερα στις 10 το πρωί τοπική ώρα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Αντρέ Γκαρίτ, έφορος του Μουσείου Ρενέ Μαγκρίτ.

Το μουσείο αυτό βρίσκεται σε ένα σπίτι στο Jette, βόρειο προάστιο των Βρυξελλών. Δεν πρόκειται για το μεγάλο μουσείο Μαγκρίτ που μόλις άνοιξε στην πόλη.

Δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ενώ την ώρα της ληστείας δύο επισκέπτες βρίσκονταν στο μουσείο, όπου ο βέλγος ζωγράφος και η σύζυγός του έζησαν για 24 χρόνια.

«Διέφυγαν με τον πίνακα στην αρχή με τα πόδια, ενώ μετά μπήκαν σε ένα αυτοκίνητο», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της αστυνομίας των Βρυξελλών.

Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk