Τις πληγείσες, από τις πλημμύρες, περιοχές της Εύβοιας ενισχύει οικονομικά το ΥΠΕΧΩΔΕ

Με 200.000 ευρώ θα ενισχυθεί ο κάθε ένας από τους εννέα δήμους της Εύβοιας, που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες, σύμφωνα με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ. Επίσης, άλλα οκτώ εκατ. ευρώ θα δαπανηθούν για αντιπλημμυρικά έργα.

Με 200.000 ευρώ θα ενισχυθεί ο κάθε ένας από τους εννέα δήμους της Εύβοιας, που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες, σύμφωνα με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργο Σουφλιά, ο οποίος συναντήθηκε με τους δημάρχους των εν λόγω περιοχών.

Τα χρήματα αυτά θα διατεθούν για την αποκατάσταση και την βελτίωση της εσωτερικής οδοποιίας, ενώ άλλα οκτώ εκατομμυρίων ευρώ από το πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ του ΥΠΕΧΩΔΕ θα δαπανηθούν για την εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων στην πληγείσα περιοχή.

Ο κ. Σουφλιάς ενημέρωσε τους τοπικούς φορείς τη Εύβοιας ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ έχει ήδη καταγράψει τις ζημιές στα κτήρια και έχει οριοθετήσει την πληγείσα περιοχή. Επίσης, έχει υπογράψει την απόφαση για την Χορήγηση Δωρεάν Κρατικής Αρωγής για την ανακατασκευή και τις επισκευές στα κτίρια.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ του Νομού Ευβοίας και δήμαρχος Χαλκιδαίων κ. Αθ.Ζεμπίλης και οι δήμαρχοι Ληλαντίων, Ταμιναίων, Αμαρυνθίων, Διρφύων και Ερέτριας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk