Την ανησυχία του για την έκβαση των επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν, εκφράζει ο κ. Σμιντ

Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας κ. Χέλμουτ Σμίντ εξέφρασε την ανησυχία του, ότι η στρατιωτική ανάπτυξη στο Αφγανιστάν δεν επιτυγχάνει τους επιζητούμενους στόχους της.

Την ανησυχία του για την έκβαση των επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν, εκφράζει ο κ. Σμιντ | tovima.gr

Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας κ. Χέλμουτ Σμίντ εξέφρασε την ανησυχία του, ότι η στρατιωτική ανάπτυξη στο Αφγανιστάν δεν επιτυγχάνει τους επιζητούμενους στόχους της.

«Με τις σημερινές επιχειρήσεις–οι οποίες συμπληρώνουν σχεδόν μία δεκαετία–οι όλο και αυξανόμενα άδηλοι στόχοι είναι σαφές πως δεν επιτυγχάνονται», τόνισε ο 90χρονος πολιτικός, σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία εφημερίδα Ντι Τσάιτ.

Ο Σμιντ, ο οποίος επίσης είναι αντίθετος στις εξαγωγές γερμανικών όπλων, δηλώνει πως η Δύση δεν έχει καταφέρει επίσης να απωθήσει τις υποδομές της Αλ Κάιντα, οι οποίες έχουν ριζώσει πλέον και στο δυτικό Πακιστάν.

«Θα έπρεπε να είναι γνωστό εκ των προτέρων πως ο στόχος αυτός δεν θα ήταν επιτεύξιμος με τα διαθέσιμα μέσα», τονίζει ο Σμιντ, προσθέτοντας πως ο ίδιος είχε εκφράσει εξ αρχής τον σκεπτικισμό του για την ανάπτυξη γερμανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν (η Γερμανία σήμερα συντηρεί την τρίτη μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη στη χώρα αυτή μετά τις ΗΠΑ και τη Βρετανία).

«Παράταυτα, εγώ προσωπικά τρέφω τον μεγαλύτερο σεβασμό στο πρόσωπο όλων αυτών των νέων ανδρών και γυναικών, που διακινδυνεύουν τις ζωές τους εκεί», τονίζει ο ίδιος, προσθέτοντας πως επ΄ ουδενί επιθυμεί να αμφισβητήσει την προθυμία τους να υπακούσουν τις κυβερνητικές διαταγές.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk