Επισφαλής φαίνεται να είναι σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις η υποστήριξη για το συνασπισμό που θέλει να σχηματίσει η Μέρκελ

H καγκελάριος κυρία Ανγκελα Μέρκελ μπορεί να δυσκολευτεί να εξασφαλίσει επαρκή υποστήριξη για το συνασπισμό των συντηρητικών και των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), τον οποίο θα προτιμούσε να σχηματίσει, στις εκλογές που θα διεξαχθούν στη Γερμανία αυτή την εβδομάδα,σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, Τετάρτη.

Δύο δημοσκοπήσεις δείχνουν να προηγούνται με μία και δύο μονάδες οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP),που μαζί προβλέπεται να συγκεντρώσουν 48% με 48,5% στις εκλογές της Κυριακής.

Οι ίδιες δημοσκοπήσεις-από τα ινστιτούτα Forsa και Allensbach-παρουσιάζουν τους Σοσιαλδημοκράτες(SPD),τους Πράσινους και το Κόμμα της Αριστεράς να συγκεντρώνουν μαζί ποσοστό 46,5% με 47%.
Μία τρίτη δημοσκόπηση από το εδρεύον στο Βερολίνο Info GmbH δείχνει αντίθετο αποτέλεσμα με τη CDU και το FDP να συγκεντρώνουν 46%,ενώ το SPD, ενώ οι Πράσινοι και Κόμμα της Αριστεράς 49%.
Ενώ το SPD έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να σχηματίσει κυβέρνηση με το Κόμμα της Αριστεράς,η CDU και το FDP δεν θα μπορούσαν να σχηματίσουν ένα βιώσιμο συνασπισμό αν δεν έχουν απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Η πιθανή εναλλακτική επιλογή σε μια κυβέρνηση CDU-FDP θα ήταν ως εκ τούτου η ανανένωση του σημερινού «μεγάλου συνασπισμού» ανάμεσα στην CDU και το SDP. Σύμφωνα με το Forsa πτώση καταγράφει η δημοτικότητα της κυρίας Μέρκελ.

Στην ερώτηση ποιον θα προτιμούσατε για καγκελάριο,το 35% απάντησε ότι θα προτιμούσε την Μέρκελ-ποσοστό μικρότερο κατά 2 μονάδες από τα στοιχεία της περασμένης εβδομάδας-που καταγράφεται μετά την απογοητευτική της εμφάνιση σε τηλεμαχία με τον αντίπαλό της του SPD κ. Φρανκ-Βάλτερ Στάϊνμάϊερ.Ο τελευταίος είδε τη δημοτικότητά του να αυξάνεται κατά δύο μονάδες στο 26%.

Από τις δημοσκοπήσεις των Forsa και Αllensbach προκύπτουν ποσοστά επιδοκιμασίας 35% για την CDU, 24% ως 26% για το SPD,13% ως 13,5% για το FDP,11% για τους Πράσινους και 10% με 11,5% για το Κόμμα της Αριστεράς. Οι δημοσκοπήσεις έγιναν μεταξύ 1.200 και 2.500 ατόμων αντιστοίχως.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk