Πρώτο «σχολικό» κρούσμα του Η1Ν1

Η γρίπη «χτύπησε» και τα σχολεία. Χθες επιβεβαιώθηκε σε μαθήτρια της Θεσσαλονίκης το πρώτο κρούσμα του ιού της νέας γρίπης. Η μαθήτρια αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία την περασμένη Κυριακή και εισήχθη στο νοσοκομείο. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων έδειξαν ότι είχε προσβληθεί από τον ιό της νέας γρίπης. Στη μαθήτρια χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή και παραμένει στο σπίτι της υπό παρακολούθηση. Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλο, πρόκειται…

Πρώτο «σχολικό» κρούσμα του Η1Ν1 | tovima.gr

Η γρίπη «χτύπησε» και τα σχολεία. Χθες επιβεβαιώθηκε σε μαθήτρια της Θεσσαλονίκης το πρώτο κρούσμα του ιού της νέας γρίπης. Η μαθήτρια αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία την περασμένη Κυριακή και εισήχθη στο νοσοκομείο. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων έδειξαν ότι είχε προσβληθεί από τον ιό της νέας γρίπης. Στη μαθήτρια χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή και παραμένει στο σπίτι της υπό παρακολούθηση.

Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλο, πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό. «Τα σχολεία μας», σημείωσε, «είναι επαρκώς προετοιμασμένα». Ο υπουργός συμβουλεύει τους πολίτες να μην πανικοβάλλονται. «Τα όποια περιστατικά υπολείπονται κατά πολύ των υπολοίπων χωρώνμελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Πρέπει να ξέρουμε ότι ο καλύτερος σύμμαχος για την αντιμετώπιση της νέας ασθένειας είναι η γνώση και όχι ο φόβος ή ο πανικός» επισήμανε.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, απουσιάζουν καθημερινά από τις σχολικές αίθουσες όλης της χώρας 100 ως 400 μαθητές, σε σύνολο περίπου 1.400.000, εξαιτίας εμφάνισης συμπτωμάτων όμοιων με αυτών της γρίπης. Οι αρμόδιοι όμως δεν γνωρίζουν ακόμη αν για όλες τις απουσίες ευθύνεται ο ιός της νέας γρίπης.

Σοβαρότερη από αυτή της μαθήτριας είναι η κατάσταση της υγείας μιας 23χρονης από τη Νέα Ζηλανδία, η οποία επίσης έχει προσβληθεί από τη νέα γρίπη. Η γυναίκα νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, καθώς εμφάνισε σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας.

Ηρθαν τα εμβόλια για την κοινή γρίπη
Αρχισε η διάθεση των εμβολίων για την εποχική γρίπη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων. Οι αναμενόμενες ποσότητες του εμβολίου για την εποχική γρίπη έχουν αρχίσει ήδη να παραλαμβάνονται τμηματικά από τις 10 Σεπτεμβρίου και διατίθενται στην αγορά από τα φαρμακεία. Οι καταναλωτές που επιθυμούν να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της εποχικής γρίπης θα πρέπει να συμβουλεύονται τον θεράποντα ιατρό τους.

Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk