Αεροσκάφη-«βαγόνια»

Η βρετανική εταιρεία Design Q παρουσίασε εικόνες ενός πρωτοποριακού επιβατηγού αεροσκάφους το οποίο τα στελέχη της εταιρείας σχεδίασαν με τη λογική να δημιουργηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις σε αυτό ώστε να μειωθεί σημαντικά το κόστος του εισιτηρίου. Οπως φαίνεται και στη φωτογραφία, το εσωτερικό του αεροσκάφους παραπέμπει σε βαγόνι τρένου του μετρό ή σε αστικό λεωφορείο. Σύμφωνα με τους σχεδιαστές, με αυτή τη δομή τα αεροσκάφη θα μπορούν να αυξήσουν τη χωρητικότητά τους κατά 50% με αποτέλεσμα να μειωθεί δραστικά και η τιμή του εισιτηρίου.

Η βρετανική εταιρεία Design Q παρουσίασε εικόνες ενός πρωτοποριακού επιβατηγού αεροσκάφους το οποίο τα στελέχη της εταιρείας σχεδίασαν με τη λογική να δημιουργηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις σε αυτό ώστε να μειωθεί σημαντικά το κόστος του εισιτηρίου. Οπως φαίνεται και στη φωτογραφία, το εσωτερικό του αεροσκάφους παραπέμπει σε βαγόνι τρένου του μετρό ή σε αστικό λεωφορείο.

Σύμφωνα με τους σχεδιαστές, με αυτή τη δομή τα αεροσκάφη θα μπορούν να αυξήσουν τη χωρητικότητά τους κατά 50% με αποτέλεσμα να μειωθεί δραστικά και η τιμή του εισιτηρίου. Φυσικά τα αεροσκάφη αυτής της μορφής θα έχουν χρησιμότητα μόνο για μικρής διάρκειας πτήσεις. Τα στελέχη της εταιρείας αναφέρουν ότι τέτοια αεροσκάφη θα είναι χρήσιμα για πτήσεις 30-80 λεπτών, χρόνος που πιστεύουν ότι θα είναι ανεκτός για τους επιβάτες που θα κάθονται στα ομολογουμένως άβολα καθίσματα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk