Ομιλία στη Ζώνη Περάματος

Να φοβίσει με την ψήφο του τα δύο μεγάλα κόμματα καλεί το λαό η Αλ.Παπαρήγα

Στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος βρέθηκε η Αλέκα Παπαρήγα και κάλεσε τους εργαζόμενους να φοβίσουν τα δύο μεγάλα κόμματα, ψηφίζοντας ΚΚΕ. «Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι φάρμακο για το λαό και δηλητήριο για το κεφάλαιο», τόνισε, κατηγορώντας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι έχουν τις ίδιες πολιτικές.

Να φοβίσουν με την ψήφο τους στο ΚΚΕ τα δύο μεγάλα κόμματα κάλεσε τα λαϊκά στρώματα η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, κυρία Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σε εργαζόμενους στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος.

Τόνισε ότι «η ψήφος στο ΚΚΕ είναι φάρμακο για το λαό και δηλητήριο για το κεφάλαιο», υπογραμμίζοντας ότι το κόμμα της αποκαλύπτει την ουσία της ταξικής εκμετάλλευσης και δίνει ελπίδα στα λαϊκά στρώματα.

«Προτείνουμε έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που βασίζεται στη στρατηγική: κάθε χώρα να έχει την αυτοδυναμία της. Ο,τι παράγει ο εργάτης να είναι κοινωνική ιδιοκτησία, να υπάρχει κοινωνική ισότητα στην ευημερία», πρόσθεσε.

Η κ. Παπαρήγα προειδοποίησε τους εργαζόμενες στη Ζώνη του Περάματος για τον κίνδυνο «συρρίκνωσης των εργασιών, ιδιωτικοποίησης, πουλήματος,ακόμα και κλεισίματος της Ζώνης» και επεσήμανε, ότι «είναι πολύ σημαντικό στις 4 του Οκτώβρη τα δυο μεγάλα κόμματα να καταλάβουν ότι η Ζώνη τους τιμώρησε και ότι η εργατιά δεν είναι εύκολη λεία τους».

Κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι έχει την υποστήριξη από τα επιχειρηματικά μεγαθήρια, αφού «τον θεωρούν ικανό – λόγω σοσιαλδημοκρατικής εμφάνισης – να παραπλανά, να κοροϊδεύει και να εμπορεύεται ελπίδες».

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει το έργο της ΝΔ, βάζοντας και τις δικές του πινελιές.

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον ναυπηγοεπισκευαστικό τομέα και επεσήμανε ότι την τελευταία δεκαετία από τα 2.000 μεγάλα φορτηγά πλοία που ναυπηγήθηκαν, ούτε το 10% δεν έγιναν στην Ελλάδα.

Το μεγαλύτερο μέρος ναυπήγησης γίνεται σήμερα στην Κροατία και όπως υπογράμμισε «μετά το Μάαστριχτ υπάρχει συγκέντρωση του κεφαλαίου και της ναυτιλίας σε λίγα χέρια και παρά το γεγονός, ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει το 20% της παγκόσμιας πίτας στον ναυπηγοεπισκευαστικό τομέα, στην Ελλάδα δίνονται ψιλολόγια».

Απηύθυνε έκκληση στους εργαζόμενους της Ναυπηγοεπισκευαστικής, να μην μπουν «στο εκβιαστικό δίλημμα να διαλέξουν ανάμεσα στα χαμηλά μεροκάματα ή την ανεργία, ανάμεσα στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ» και πρόσθεσε, ότι «τα δυο μεγάλα κόμματα σας θέλουνε στα δυο στενά, να σας πελεκάει πότε ο ένας με σοβαρότητα και πότε ο άλλος με χαϊδέματα».

Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk