Σύγκρουση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Ηλεκτρισμένο το κλίμα στη συνεδρίαση της Διευρυμένης Διακομματικής Επιτροπής Εκλογών

Τεταμένο το κλίμα στην συνεδρίαση της Διευρυμένης Διακομματικής Επιτροπής Εκλογών, στην οποία συμμετείχαν 17 εκ των 23 κομμάτων και συνδυασμών που λαμβάνουν μέρος στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αντάλλαξαν πυρά σχετικά με την προβολή των κομμάτων.

Τεταμένο το κλίμα στην συνεδρίαση της Διευρυμένης Διακομματικής Επιτροπής Εκλογών, στην οποία συμμετείχαν 17 εκ των 23 κομμάτων και συνδυασμών που λαμβάνουν μέρος στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να ανταλλάσουν πυρά σχετικά με την προβολή των κομμάτων.

Η Διευρυμένη Διακομματική Επιτροπή Εκλογών συνεδρίασε υπό την προεδρία του υπηρεσιακού υπουργού κ. Σπ.Φλογαΐτη και τέθηκε επί τάπητος η διαδικασία με την οποία θα λειτουργήσει η Δημοκρατία κατά τη διάρκεια των εκλογών.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, κ. Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, δήλωσε πως το κόμμα του καταγγέλει τη μη εφαρμογή της εκλογικής διαδικασίας, αφού -όπως είπε- έχουν γίνει παράνομες προσλήψεις και μεταθέσεις, ενώ ζήτησε από τον υπουργό να κάνει συστάσεις σε διοικητές οργανισμών και να υπάρξουν πειθαρχικές και ποινικές κυρώσεις.

Έκανε λόγο επίσης για κακή λειτουργία της ΕΡΤ και ζήτησε να επέμβει το ΕΣΡ καθώς -όπως σημείωσε- εμφανίζονται στα κρατικά ΜΜΕ υπουργοί εκτός των προδιαγραφών του νόμου, δηλαδή δεν μιλούν για θέματα των υπουργείων τους, αλλά για τη δική τους προβολή.

Επίσης, διαμαρτυρήθηκε ότι δεν εφαρμόζεται η συμφωνία σχετικά με τις γιγαντοαφίσες, αφού, σύμφωνα με τον κ. Παπαϊωάννου, η ΝΔ έχει γεμίσει τους δρόμους με τεράστιες αφίσες του κ. Καραμανλή.

Ο κ. Λευτέρης Ζαγορίτης αντέκρουσε τα λεγόμενα του κ. Παπαϊωάννου, τονίζοντας πως η ΝΔ πρότεινε, και έγινε αποδεκτό, να ισχύσουν οι ίδιες συμφωνίες σχετικά με την προβολή των κομμάτων, με αυτές των εκλογικών διαδικασιών του 2004 και 2007. Δήλωσε, δε, πως ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, προσπαθεί να δημιουργήσει προβλήματα τα οποία εκείνος δεν αποδέχεται.

Από τον εκπρόσωπο του κόμματος ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κ. Πέτρο Κωνσταντίνου έγινε καταγγελία στη Διακομματική, όπως δήλωσε ο ίδιος, για τον εμπρησμό των διαφημιστικών περιπτέρων του κόμματός του και του ΚΚΕ Μ-Λ, πράξη την όποια χαρακτήρισε ως προσπάθεια φίμωσης των απόψεών τους.

Έξι κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ και ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ -ΠΡΑΣΙΝΟΙ) είχαν συμμετάσχει στην πρώτη Διακομματική, προ δεκαπενθημέρου.

Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk