Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ «Θα πάμε τη χώρα μπροστά»

Το δίλημμα μεταξύ των επιλογών που καλούνται να επιλέξουν οι πολίτες ανέδειξε με τη χθεσινή παρουσία του στο ντιμπέιτ ο κ. Γ.Παπανδρέου. Στην καταληκτική τοποθέτησή του μίλησε για μια κρίσιμη επιλογή των πολιτών στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου ανάμεσα στη συνέχιση της πολιτικής παρακμής και στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων της χώρας. «Αν θέλετε να συνεχιστεί το τέλμα, τότε ξαναψηφίστε τον κ. Καραμανλή» σημείωσε ο κ. Παπανδρέου κλείνοντας την τοποθέτησή του και υπογράμμισε: «Είμαι αποφασισμένος να πάμε τη χώρα μπροστά.

Το δίλημμα μεταξύ των επιλογών που καλούνται να επιλέξουν οι πολίτες ανέδειξε με τη χθεσινή παρουσία του στο ντιμπέιτ ο κ. Γ.Παπανδρέου. Στην καταληκτική τοποθέτησή του μίλησε για μια κρίσιμη επιλογή των πολιτών στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου ανάμεσα στη συνέχιση της πολιτικής παρακμής και στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων της χώρας. «Αν θέλετε να συνεχιστεί το τέλμα, τότε ξαναψηφίστε τον κ. Καραμανλή» σημείωσε ο κ. Παπανδρέου κλείνοντας την τοποθέτησή του και υπογράμμισε: «Είμαι αποφασισμένος να πάμε τη χώρα μπροστά. Ζητώ τη δύναμή σας, ζητώ ψήφο αυτοδυναμίας» . Στους επί μέρους τομείς ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ αναφέρθηκε στα εξής:

Οικονομία
Οπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου, το δίλημμα που τίθεται είναι μεταξύ μιας κυβέρνησης που θα συνεχίσει να σπαταλά τα χρήματα των πολιτών με πελατειακές εξυπηρετήσεις και μιας άλλης η οποία θα νοικοκυρέψει την οικονομία, θα εφαρμόσει ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα και θα δώσει ανάσες στην αγορά. «Τα λεφτά δεν λείπουν» είπε ο κ. Παπανδρέου και κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι χρέωσε την οικονομία με 100 δισ. ευρώ επιπλέον. Συνέχισε λέγοντας ότι «ξέρουμε πού θα βρούμε τα 2,5-3 δισ. για να ξεκινήσει η οικονομία» και συμπλήρωσε: «Θα τα βρούμε εκεί που δεν μπορέσατε να τα βρείτε εσείς», ενώ στις προς αξιοποίηση πηγές χρηματοδότησης συμπεριέλαβε και την ακίνητη περιουσία του Δημοσίου.

Κοινωνικά θέματα- Παιδεία
Ο κ. Παπανδρέου μίλησε για δύο διαφορετικές φιλοσοφίες και ειδικότερα είπε ότι η ΝΔ βλέπει το κοινωνικό κράτος ως φιλοδώρημα προς τους πολίτες και προτείνει συμπίεση μισθών σε μια περίοδο κρίσης, επιλογή την οποία χαρακτήρισε «συνταγή καταστροφής». Αντιπαρέβαλε τη δική του πρόταση για επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό και τη δημιουργία αισθήματος σιγουριάς για τους πολίτες. Υπογράμμισε την πρότασή του για προστασία της εργασίας και επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών από το κράτος για τέσσερα χρόνια, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η μακροχρόνια ανεργία των νέων. Για την Παιδεία, ο κ. Παπανδρέου δεσμεύθηκε εκ νέου για εξασφάλιση 1 δισ. ευρώ τον πρώτο χρόνο και αύξηση των επενδύσεων στο 5% σε ορίζοντα τετραετίας.

Περιβάλλον
Να δοθεί τέλος στο οικολογικό απαρτχάιντ ζήτησε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ στην ενότητα που είχε εκ προοιμίου θεωρηθεί προνομιακό για εκείνον πεδίο αντιπαράθεσης. Με τη φράση αυτή ο κ. Παπανδρέου εννοούσε τον τερματισμό της οικολογικής επιβάρυνσης συγκεκριμένων περιοχών, όπως η Δυτική Αττική, για την οποία είπε ότι έχει γίνει σκουπιδότοπος, και χαρακτήρισε την οικολογική προτεραιότητα ιστορική στροφή για τον πολιτικό χώρο του ΠαΣοΚ.

Εξωτερικά
Ο κ. Παπανδρέου συντάχθηκε στη γραμμή για το Σκοπιανό, επισημαίνοντας όμως ότι το ΠαΣοΚ χάραξε την κόκκινη γραμμή, την οποία εν συνεχεία ακολούθησε η κυβέρνηση. Εξέφρασε όμως τη διαφωνία του για τους χειρισμούς στα ελληνοτουρκικά και κατηγόρησε την κυβέρνηση για εγκατάλειψη του Ελσίνκι και απώλεια ιστορικών ευκαιριών από την κυβέρνηση της ΝΔ. Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ χαρακτήρισε δύσκολη τη θέση που είχε λάβει υπέρ του Σχεδίου Αναν και επισημαίνοντας ότι δεν αμφισβητεί τον πατριωτισμό του κ. Καραμανλή τον κατηγόρησε πως δεν διαπραγματεύθηκε σε κρίσιμες στιγμές. Για τον αγωγό Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη ο κ. Παπανδρέου είπε ότι ξεκίνησε επί ΠαΣοΚ και ότι ελπίζει να ολοκληρωθεί επί ΠαΣοΚ.

«Προτεραιότητα ηδιαφάνεια στο Δημόσιο»
Ο κ. Παπανδρέου ξεκίνησε την παρέμβασή του λέγοντας «Φοβάμαι ότι ο κ. Καραμανλής ζει σε άλλη χώρα» και συνέχισε σημειώνοντας ότι η βασική επιλογή τίθεται μεταξύ ενός κράτους που θα υπηρετεί τον πολίτη ή ενός κράτους που θα είναι φέουδο εκείνων που θα ζητούν να τους υπηρετεί ο πολίτης. Συμπεριέλαβε στην παρέμβασή του αναφορές σε όλα τα σκάνδαλα της περιόδου διακυβέρνησης της ΝΔ (υποκλοπές, Cosmote, Βατοπαίδι, υπόθεση Ζαχόπουλου, άγονες γραμμές, ομόλογα) και κατηγόρησε τον κ. Καραμανλή για τις παραγραφές των υποθέσεων. Προανήγγειλε ότι την επομένη των εκλογών θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη σύγκληση συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών με θέμα τη διαφάνεια.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk