ΣΥΡΙΖΑ H εμφάνιση του κ. Τσίπρα τόνωσε το ηθικό

«Τονωτική ένεση» για τη συσπείρωση του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσε, σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, η εμφάνιση του προέδρου του ΣΥΝ κ. Αλ. Τσίπρα, ο οποίος εκπροσώπησε την πολιτική συμμαχία στην τηλεοπτική αναμέτρηση των αρχηγών κομμάτων. Καθώς το ποσοστό συσπείρωσης που εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι περίπου στο 50% και αποτελεί ιστορικό χαμηλό, ο τρόπος που ο κ. Τσίπρας ανέπτυξε τα επιχειρήματά του στην «τηλεμαχία» όχι μόνο αναπτέρωσε το «πεσμένο ηθικό», αλλά ταυτοχρόνως έκαμψε τους προβληματισμούς παλαιών ψηφοφόρων που μπροστά στην κάλπη ή σκέφτονταν να ρίξουν άλλο ψηφοδέλτιο ή είχαν αποσυμπιέσει τη συναισθηματική πίεση της ψήφου στον ΣΥΡΙΖΑ για να μη μείνει έξω από τη Βουλή.

«Τονωτική ένεση» για τη συσπείρωση του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσε, σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, η εμφάνιση του προέδρου του ΣΥΝ κ. Αλ. Τσίπρα, ο οποίος εκπροσώπησε την πολιτική συμμαχία στην τηλεοπτική αναμέτρηση των αρχηγών κομμάτων. Καθώς το ποσοστό συσπείρωσης που εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι περίπου στο 50% και αποτελεί ιστορικό χαμηλό, ο τρόπος που ο κ. Τσίπρας ανέπτυξε τα επιχειρήματά του στην «τηλεμαχία» όχι μόνο αναπτέρωσε το «πεσμένο ηθικό», αλλά ταυτοχρόνως έκαμψε τους προβληματισμούς παλαιών ψηφοφόρων που μπροστά στην κάλπη ή σκέφτονταν να ρίξουν άλλο ψηφοδέλτιο ή είχαν αποσυμπιέσει τη συναισθηματική πίεση της ψήφου στον ΣΥΡΙΖΑ για να μη μείνει έξω από τη Βουλή. Οπως επεσήμαιναν στελέχη της Κουμουνδούρου και άλλων συνιστωσών, η εμφάνιση Τσίπρα επανέφερε τη «χαμένη» αυτοπεποίθηση, ώστε να αποκρυσταλλωθεί η άποψη ότι «η Αριστερά είναι χρήσιμη, άρα πρέπει να είναι παρούσα» , ισορροπώντας ανάμεσα στην ανάδειξη προγραμματικών προτάσεων, αλλά και κινηματικών επιλογών του προηγούμενου διαστήματος (Ασωπός, κινητοποιήσεις κατά του λιθάνθρακα, γήπεδο «χωρίς ογκώδες εμπορικό κέντρο» στον Βοτανικό κ.ά.).

Εν τω μεταξύ, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να αναδείξουν με περιοδείες στην Αθήνα και στην περιφέρεια το κεντρικό σύνθημα ότι «η κοινωνία ζητάει μια πραγματική αλλαγή και όχι απλώς κυβερνητική εναλλαγή», ενώ διακηρύσσουν με τις προτάσεις τους ως αναγκαία την «πολιτική ατζέντα» της κοινωνικής αλληλεγγύης και της κοινωνικής προστασίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk