Νέα Δημοκρατία Επιχείρηση «επιστροφή στο ρετιρέ»

«Κάθε ψήφος που δεν πηγαίνει στη ΝΔ ευνοεί το ΠαΣοΚ». Με το σύνθημα αυτό η Ρηγίλλης θα επιχειρήσει τις τελευταίες ημέρες πριν από την κρίσιμη εκλογική μάχη της 4ης Οκτωβρίου να πετύχει τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση. Παράλληλα θα προσπαθήσει να μειώσει τις διαρροές του κυβερνώντος κόμματος προς τον ΛΑΟΣ και γι΄ αυτόν τον λόγο αναμένεται ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής να υψώσει υπέρμετρα τους τόνους τις τελευταίες ημέρες της εκλογικής αναμέτρησης. Σε αυτό το πλαίσιο η ΝΔ έχει αναπροσαρμόσει τη στρατηγική της και έχει υψηλά στην ατζέντα της τα εθνικά θέματα, στοχεύοντας στον πρόεδρο του ΠαΣοΚ κ.

«Κάθε ψήφος που δεν πηγαίνει στη ΝΔ ευνοεί το ΠαΣοΚ». Με το σύνθημα αυτό η Ρηγίλλης θα επιχειρήσει τις τελευταίες ημέρες πριν από την κρίσιμη εκλογική μάχη της 4ης Οκτωβρίου να πετύχει τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση. Παράλληλα θα προσπαθήσει να μειώσει τις διαρροές του κυβερνώντος κόμματος προς τον ΛΑΟΣ και γι΄ αυτόν τον λόγο αναμένεται ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής να υψώσει υπέρμετρα τους τόνους τις τελευταίες ημέρες της εκλογικής αναμέτρησης. Σε αυτό το πλαίσιο η ΝΔ έχει αναπροσαρμόσει τη στρατηγική της και έχει υψηλά στην ατζέντα της τα εθνικά θέματα, στοχεύοντας στον πρόεδρο του ΠαΣοΚ κ. Γ. Παπανδρέου, την αποδόμηση του οποίου επιχειρεί η ΝΔ.

Η Ρηγίλλης δίνει τον ύστατο αγώνα να επαναπατριστούν δεξιοί ψηφοφόροι που έχουν μετακινηθεί πολιτικά στο «διαμέρισμα» του ΛΑΟΣ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών που συμμετέχουν στον κεντρικό προεκλογικό σχεδιασμό της ΝΔ, η προχθεσινή εμφάνιση του προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη τούς δίνει την ευκαιρία να επιτύχουν τον επαναπατρισμό των «γαλάζιων» ψηφοφόρων.

«Ο Καρατζαφέρης ήταν αρκετά ήπιος και έδωσε “γήπεδο” στον Καραμανλή. Δεν κατάφερε να πείσει τους σκληρούς δεξιούς ψηφοφόρους» σχολίαζαν τα ίδια κυβερνητικά στελέχη. Επίσης τόνιζαν με έμφαση ότι ακόμη και η άποψη του κ. Καρατζαφέρη στο θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας, για την οποία είπε ότι δεν πρέπει να είναι ανενεργή, αλλά και ότι ο πλούτος δεν ανήκει στην Εκκλησία, θα τους δώσει πόντους. Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι η σκλήρυνση της γραμμής και η ιδιαίτερα δεξιά ρητορική, με έμφαση στα εθνικά θέματα, θα περιορίσουν τις διαρροές. Γι΄ αυτόν τον λόγο πιστεύουν ότι τα μηνύματα τις επόμενες ημέρες για το κυβερνών κόμμα θα είναι θετικά και θα καταφέρουν να επιτύχουν τη μέγιστη συσπείρωση. Η γραμμή που έχει μεταδοθεί από τη Ρηγίλλης προς τις νομαρχιακές οργανώσεις της ΝΔ είναι: «Μεταξύ ΝΔ και ΠαΣοΚ θα κριθεί ποιος θα είναι η επόμενη κυβέρνηση, ποιος θα είναι ο νικητής στις επόμενες εκλογές».

Σε αυτό το κλίμα ο Γραμματέας της ΝΔ κ. Ελ. Ζαγορίτης έστειλε μήνυμα προς τους νεοδημοκράτες λέγοντας: «Καμία ψήφος νεοδημοκράτη δεν πρέπει να πάει πουθενά αλλού. Δεν πρέπει να υπάρξει αποχή. Ολοι πρέπει να έρθουν στις κάλπες, έτσι ώστε η ΝΔνα βγει από αυτή την αναμέτρηση νικήτρια». Κεντρικά στελέχη της Ρηγίλλης υποστηρίζουν ότι το διακύβευμα των εκλογών είναι πολύ υψηλό. «Το ερώτημα που τίθεται είναι ποιος θα κρατήσει το τιμόνι σε μια εποχή με τρικυμίες. Ο αόριστος, ασαφής και θολός Παπανδρέου ή ο υπεύθυνος, αληθινός και ξεκάθαρος Καραμανλής;» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Γ ια να επιτευχθεί η συσπείρωση των ψηφοφόρων της ΝΔ, επιστρατεύθηκαν και κορυφαίοι υπουργοί, οι οποίοι θα αφήσουν τις εκλογικές τους περιφέρειες και θα περιοδεύσουν το προσεχές Σαββατοκύριακο για να μιλήσουν σε προεκλογικές συγκεντρώσεις σε κρίσιμους νομούς. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Ρηγίλλης, ο ο κ. Κ. Χατζηδάκης θα περιοδεύσει στην Πιερία, ο κ. Δ. Αβραμόπουλος στην Καρδίτσα και στην Κέρκυρα, ο κ. Ι. Παπαθανασίου στην Εύβοια, ο κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλος στη Μαγνησία και στη Χαλκιδική, ο κ. Αντ. Σαμαράς στη Φθιώτιδα, ο κ. Πρ. Παυλόπουλος στην Αργολίδα, ο κ. Ευρ. Στυλιανίδης στην Ξάνθη και ο κ. Στ. Καλαφάτης στην Πέλλα. * Εξιτήριο πήρε χθες το πρωί από το Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» η υπουργός Εξωτερικών κυρία Ντόρα Μπακογιάννη. Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του νοσοκομείου, η κλινική της εικόνα ήταν απολύτως ικανοποιητική ως προς την άτυπη πνευμονία για την οποία νοσηλεύτηκε. Στην υπουργό χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή και οι γιατροί τής έδωσαν οδηγίες για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων υπερκόπωσης και για την αποφυγή νέας λοίμωξης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk