ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ Καλώς να ορίσουν οι ψηφοφόροιαπό τη δεξαμενή του ΣΥΡΙΖΑ

Με μάνικες, κουβάδες και αντλίες θα σβήσουμε τα πυρπολημένα συμφέροντα των εργαζομένων, σημειώνει η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στην Α΄ Αθηνών κυρία Λιάνα Κανέλλη. Κάθε σταγόνα νερού είναι, κατά την κυρία Κανέλλη, πολύτιμη για την τσουρουφλισμένη, όπως τη χαρακτηρίζει, εργατική τάξη του 21ου αιώνα στην Ελλάδα. Οσο για το αν οι αρχηγοί των κομμάτων έχουν ημερομηνία λήξης απαντά: «Εχουν ημερομηνία, αλλά δεν την κατέχουν». – Πολλές φορές στο παρελθόν προκηρύχθηκαν πρόωρες εκλογές με αφορμή τα εθνικά θέμα.

<b>ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ</b> Καλώς να ορίσουν οι ψηφοφόροιαπό τη δεξαμενή του ΣΥΡΙΖΑ | tovima.gr

Με μάνικες, κουβάδες και αντλίες θα σβήσουμε τα πυρπολημένα συμφέροντα των εργαζομένων, σημειώνει η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στην Α΄ Αθηνών κυρία Λιάνα Κανέλλη. Κάθε σταγόνα νερού είναι, κατά την κυρία Κανέλλη, πολύτιμη για την τσουρουφλισμένη, όπως τη χαρακτηρίζει, εργατική τάξη του 21ου αιώνα στην Ελλάδα. Οσο για το αν οι αρχηγοί των κομμάτων έχουν ημερομηνία λήξης απαντά: «Εχουν ημερομηνία, αλλά δεν την κατέχουν».

– Πολλές φορές στο παρελθόν προκηρύχθηκαν πρόωρες εκλογές με αφορμή τα εθνικά θέμα. Σε αυτή την εκλογική μάχη τα εθνικά θέματα απουσιάζουν. Γιατί; Τι μεσολάβησε;

«Θεωρώ ότι οι εκλογές προκηρύχθηκαν τώρα και έτσι ακριβώς επειδή τα εθνικά θέματα και κατά συνέπεια η γεωπολιτική και οικονομική θέση της Ελλάδας βρίσκονται σε κρισιμότατο σημείο και έπρεπε να αποσιωπηθούν αποτελεσματικά. Η Τουρκία επί θύραις ΕΕ εξαργυρώνει τώρα ισορροπώντας θαυμάσια μεταξύ Ομπάμα και Πούτιν τα ζωτικά αναγνωρισμένα συμφέροντα της συμφωνίας του Ελσίνκι. Ο άξονας Σαρκοζί- Μέρκελ παραμένει σκληρά υπέρ της ειδικής σχέσης. Η Ελλάδα λόγω Τουρκίας είναι σε δεινή ευρωπαϊκή θέση, το Κυπριακό είναι εκβιαστικά στομωμένο από την παραλλαγή Αναν και τις πιέσεις της Τουρκίας προς την Αίγυπτο για τα πετρέλαια, οπότε: ο κ. Καραμανλής δεν μπορεί και δεν επέλεξε να αντέχει μια νέα Ζυρίχη στο Αιγαίο. Ο δε κ. Παπανδρέου μπορεί εύκολα να εξαντληθεί στην υπεράσπιση του Ελσίνκι. Η λεόντεια εκδοχή αφορά τον ελληνικό λαό γιατί στη σύμβαση… των εκλογών κατέρχεται αγνοώντας τα ήδη κυρίαρχα αντισυμβαλλόμενα συμφέροντα στα εθνικά συμφέροντα». – Στην αναμπουμπούλα των εκλογικών αναμετρήσεωντι θα πρέπει, κατά τη γνώμη σας, να προσέχουμε ως χώρα;

«Τη μετατροπή της λαϊκής βούλησης-ψήφου σε λοταρία ή στοίχημα. Η επικάλυψη του ουσιαστικού πολιτικού διαλόγου από την επικοινωνιακή σκοπιμότητα της κατάκτησης του πρωταθλήματος με άθλιους συμπαίκτες καταλήγει σε είσοδο σε τούνελ. Και ενώ όλοι παζαρεύουν τα διόδια οι ωραιότερες και υγιέστερες πνευματικές, οικονομικές, κοινωνικές και παραγωγικές δυνάμεις αυτού του τόπου γίνονται ψιλά κέρματα που δεν μπορούν να αγοράσουν δράμι από το μέλλον».

– Θα μπορέσει το ΚΚΕ να αντλήσει ψήφους από τη δεξαμενή του ΣΥΡΙΖΑ και με ποιο τρόπο;

«Η κρίσιμη μάζα, η απειλούμενη από τον Αλμούνια και τους συν αυτώ, στην οποία απευθυνόμαστε, είναι πολύ λιγότερο εγκλωβισμένη στον ΣΥΡΙΖΑ από ό,τι στα σπίτια τους άνθρωποι, άνθρωποι στις δουλειές και στα γραφεία τους, στα μαγαζιά, στα σχολεία, στα χωράφια και τις βιοτεχνίες. Αν έρθουν και από αυτή τη δεξαμενή καλώς να ΄ρθουν ακριβώς επειδή δεν τους ξεχωρίσαμε από τους υπολοίπους. Εμείς με μάνικες, κουβάδες και αντλίες να σβήσουμε σε πρώτη φάση τα πυρπολημένα συμφέροντα των εργαζομένων προσπαθούμε. Κάθε σταγόνα νερού είναι πολύτιμη για την τσουρουφλισμένη εργατική τάξη του 21ου αιώνα στην Ελλάδα του 2009».

– Πώς δικαιολογείτε το φαινόμενο ότι σε περιόδους κρίσειςτο εκλογικό σώμα στρέφεται είτε σε μεγάλα κόμματα είτε στα άκρα; Δεν πείθετε εσείς ως ΚΚΕ ή είναι παράξενη η εκλογική συμπεριφορά του εκλογικού σώματος;

«Μόλις προ ολίγων μηνών στις ευρωεκλογές πολλοί στήσαν πανηγύρια για την πέμπτη θέση του κόμματος. Δεν πάνε ούτε δυο χρόνια που η… Πρεσβεία και η… Εταιρεία ανησυχούσαν εγγράφως για την αντοχή των Ελλήνων να διατηρούν ένα ακμαίο και για τα μέτρα τους ισχυρό πολλαπλασιαστή πολιτικής ισχύος, σαν το ΚΚΕ. Ο αντικομμουνισμός έχει μετατραπεί σε ορατό τε και αόρατο τσουνάμι. Μη με ρωτάτε λοιπόν γιατί η κοινωνία την ώρα που κρύβεται από φόβο ή και πάθος εκδικείται ενισχύοντας σταθερά, αργά και βασανιστικά για τους αντιπάλους του το ΚΚΕ».

– Ενας αρχηγός κόμματος έχει ημερομηνία λήξης;

«Την Ιστορία τη γράφουν οι λαοί και βάζουν τους ηγέτες να την υπογράφουν. Εχουν ημερομηνία, δεν την κατέχουν».

Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk