ΟΙ ΔΕΚΑ ΠΡΩΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

Η προχθεσινή ειδησεογραφία είναι αποκαλυπτική των επερχομένων. Το κλείσιμο πέντε ασφαλιστικών εταιρειών, η επαπειλούμενη πτώχευση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, οι γαλλικές αναζητήσεις για την τύχη της Εμπορικής Τράπεζας, η κατάσχεση πλοίων της ακτοπλοΐας από εταιρείες πετρελαιοειδών και άλλα περισσότερα, αφανή για την ώρα, φανερώνουν το βάθος και την ένταση της κρίσης. Και δείχνουν τα κρίσιμα της επόμενης ημέρας, που καμία τηλεμαχία δεν προσεγγίζει.

ΟΙ ΔΕΚΑ  ΠΡΩΤΕΣ  ΗΜΕΡΕΣ | tovima.gr

Η προχθεσινή ειδησεογραφία είναι αποκαλυπτική των επερχομένων. Το κλείσιμο πέντε ασφαλιστικών εταιρειών, η επαπειλούμενη πτώχευση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, οι γαλλικές αναζητήσεις για την τύχη της Εμπορικής Τράπεζας, η κατάσχεση πλοίων της ακτοπλοΐας από εταιρείες πετρελαιοειδών και άλλα περισσότερα, αφανή για την ώρα, φανερώνουν το βάθος και την ένταση της κρίσης.

Και δείχνουν τα κρίσιμα της επόμενης ημέρας, που καμία τηλεμαχία δεν προσεγγίζει.

Η νέα κυβέρνηση θα κινηθεί από τις πρώτες ημέρες εν μέσω συμπληγάδων. Θα βρεθεί αντιμέτωπη με δύσκολες και σύνθετες καταστάσεις που απαιτούν λύσεις ανάγκης, θα είναι υποχρεωμένη να διαχειρισθεί με πειστικό τρόπο τους φόβους και τις αγωνίες χιλιάδων πολιτών και μαζί θα είναι αναγκασμένη να αναζητεί πόρους από αγορές δύσπιστες και από δανειστές οι οποίοι θα απαιτούν εχέγγυα.

Είναι αυτά θέματα και προβλήματα όχι των 100 ημερών, αλλά των πρώτων δέκα. Ας ελπίσουμε ότι έχουν γνώση οι φύλακες.

Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk