BHMAτοδότηs

Πολιτικός για ειδικές αποστολές ο κ. Φίλ. Πετσάλνικος (στο σκίτσο), εκλήθη εσπευσμένα το περασμένο Σάββατο το μεσημέρι στο γραφείο του προέδρου του ΠαΣοΚ στην Ιπποκράτους. Ο εκ των αντιπροέδρων της Βουλής και υποψήφιος στην Καστοριά άκουσε τον κ. Γ. Παπανδρέου να του ζητεί να προσεγγίσει τον ακαδημαϊκό κ. Εμμ. Κριαρά σχετικά με το ενδεχόμενο να αποδεχθεί τη 12η τιμητική θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠαΣοΚ. Ο κ. Πετσάλνικος έχει υπάρξει υφυπουργός Παιδείας σε διαφορετικές εποχές και γνωρίζει προσωπικά τον κ.

Πολιτικός για ειδικές αποστολές ο κ. Φίλ. Πετσάλνικος (στο σκίτσο), εκλήθη εσπευσμένα το περασμένο Σάββατο το μεσημέρι στο γραφείο του προέδρου του ΠαΣοΚ στην Ιπποκράτους. Ο εκ των αντιπροέδρων της Βουλής και υποψήφιος στην Καστοριά άκουσε τον κ. Γ. Παπανδρέου να του ζητεί να προσεγγίσει τον ακαδημαϊκό κ. Εμμ. Κριαρά σχετικά με το ενδεχόμενο να αποδεχθεί τη 12η τιμητική θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠαΣοΚ. Ο κ. Πετσάλνικος έχει υπάρξει υφυπουργός Παιδείας σε διαφορετικές εποχές και γνωρίζει προσωπικά τον κ. Κριαρά. Ο κ. Παπανδρέου εξήγησε ότι θα ήθελε να τιμήσει τον ακαδημαϊκό, αλλά να τιμήσει και τον παππού του, Γεώργιο Παπανδρέου , συνεργάτης του οποίου υπήρξε ο κ. Κριαράς.

Επισημαίνεται βεβαίως ότι ο κ. Κριαράς έχει πάντοτε ανοιχτή γραμμή με το υπουργείο Παιδείας και επί Ανδρέα Παπανδρέου , όπως και επί Κώστα Σημίτη. «Τι κάνετε;» ρώτησε ο κ. Πετσάλνικος τον κ. Κριαρά, όταν τον βρήκε στο τηλέφωνο. «Συγγράφω» ήταν η απάντηση. Οταν άκουσε την πρόταση του κ. Παπανδρέου, την αποδέχθηκε αμέσως. «Θα βοηθήσω στο μέτρο που μπορώ» φέρεται να απάντησε. Προφανώς είναι η ίδια απάντηση που είχε δώσει και στον Γεώργιο Παπανδρέου πριν από σχεδόν 50 χρόνια. ***
H παρατεταμένη έκθεση του κ. Π. Καμμένου στις ακτίνες του καλοκαιρινού ήλιου ενίσχυσε την ήδη αδιαμφισβήτητη πολιτική ευφυΐα του. Σε χθεσινή συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό City 99,5 ο υποψήφιος της Β΄ Αθηνών άφησε να εννοηθεί ότι η τοποθέτηση καθηγητών του Χάρβαρντ στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠαΣοΚ συνδέεται με αποφάσεις του προέδρου του ΠαΣοΚ για την επαναδιαπραγμάτευση του αγωγού Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολης. Αμεση απάντηση στον κ. Καμμένο έδωσε ο υποψήφιος βουλευτής Κορινθίας του ΠαΣοΚ κ. Π. Μπεγλίτης , λέγοντας ότι ο υφυπουργός βλέπει περισσότερα οράματα απ΄ όσα μπορεί να διαχειριστεί ως πολιτικός. Κρίμα που ο κ. Καμμένος δεν τόλμησε να τα πει όλα και να αποκαλύψει αυτό που λέγεται σε ορισμένους κύκλους, ότι οι εν λόγω «καθηγητές του Χάρβαρντ» είναι πράκτορες των εξωγήινων. ***
Iδού ο μεγάλος συνασπισμός. Σήμερα στις 7 στο Μέγαρο Παλαιάς Βουλής η κυρία Σοφία Σακοράφα (ΠαΣοΚ, Β΄ Αθήνας), ο κ. Θανάσης Γιαννόπουλος (ΝΔ, Φθιώτιδα) και ο κ. Φώτης Κουβέλης (ΣΥΡΙΖΑ, Β΄ Αθήνας) παρουσιάζουν χωρίς περιστροφές το βιβλίο «Χωρίς περιστροφές» του υποψηφίου βουλευτή Λακωνίας του ΠαΣοΚ κ. Λεωνίδα Γρηγοράκου. Το γεγονός ότι 10 ημέρες πριν από τις κάλπες τρεις υποψήφιοι βουλευτές τριών κομμάτων τιμούν έναν συνάδελφό τους βουλευτή δείχνει ότι, εκτός από τις σοβαρές διαφορές, υπάρχουν και ουσιαστικά περιθώρια συναίνεσης στην πολιτική. Αλλωστε οι ειλικρινείς συμφωνίες μεταξύ πολιτικών διαφορετικών κομμάτων μπορεί να είναι πολιτικά αποδοτικότερες από τις προσχηματικές διαφωνίες.

***
O αποκλεισμός του κ. Χρ. Βερελή από το ψηφοδέλτιο Αιτωλοακαρνανίας δείχνει να ευνοεί έναν παπανδρεϊκό υποψήφιο, τον κ. Αθ. Κατερινόπουλο . Μου λένε ότι οι ουκ ολίγοι «βερελικοί» του νομού διατηρούν τόσο θερμή σχέση με τον ultra παπανδρεϊκό βουλευτή κ. Θάνο Μωραΐτη ώστε προσανατολίζονται να στηρίξουν μαζικά τον κ. Κατερινόπουλο.

***
Ως γνωστόν, ο κ. Α. Λοβέρδος «παίζει» Νίκο Μπίστη στη Β΄ Αθηνών και γι΄ αυτό η εμφάνισή του στη χθεσινή εκδήλωση του κ. Μπίστη στην «Γκλόρια» δεν ξένισε κανέναν. Συνεργάτης μου διέκρινε, μεταξύ άλλων, στο ακροατήριο τον κ. Παρασκευά Αυγερινό, τον συγγραφέα κ. Νίκο Θέμελη και τον τραγουδιστή Μανώλη Μητσιά . Μου λένε ότι οι «βενιζελικοί» της Αθήνας συμφώνησαν τις τελευταίες ημέρες να υποστηρίξουν τον κ. Λοβέρδο, την κυρία Μιλένα Αποστολάκη και τον κ. Μπίστη. Αντιστοίχως μαθαίνω ότι η Ιπποκράτους κατεβάζει «σκληρή γραμμή» σε «πολλαπλασιαστές» και «αυτοδιοικητικούς» στους δήμους της Β΄ Αθηνών για τη στήριξη πρωτίστως της κυρίας Λούκας Κατσέλη και δευτερευόντως της κυρίας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου . Κάποιοι λοιπόν εκλαμβάνουν την ισχυρή υποστήριξη του κεντρικού ΠαΣοΚ προς τις δύο κυρίες ως ένα σαφές μήνυμα για τους κυβερνητικούς ρόλους που ενδέχεται να τους ανατεθούν σε περίπτωση νίκης του ΠαΣοΚ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk