Απάτη με phishing

Για πλαστά email που ζητούν προσωπικά στοιχεία προειδοποιεί η Microsoft

Πρόκειται για ακόμα μια περίπτωση απάτης με τη μέθοδο του «phising», δηλαδή την αποστολή μηνυμάτων με ψευδή στοιχεία αποστολέα.

Η Microsoft Ελλάς προειδοποεί για παραπλανητικά email, με δήθεν αποστολέα την εταιρεία, τα οποία ζητούν από τους χρήστες είτε να συμπληρώσουν τα προσωπικά τους στοιχεία, με πρόσχημα ότι έχουν κερδίσει» κάποιο χρηματικό έπαθλο ή δώρο, είτε τους παρακινούν να προωθήσουν το μήνυμα στη λίστα επαφών τους, με στόχο τη συλλογή προσωπικών δεδομένων.

Πρόκειται για ακόμια μια περίπτωση απάτης με τη μέθοδο του «phising», δηλαδή την αποστολή μηνυμάτων με ψευδή στοιχεία αποστολέα.

Η Microsoft Ελλάς διευκρινίζει ότι δεν έχει απολύτως καμία σχέση με αυτά τα πλαστά μηνύματα και καλεί τους χρήστες του Internet, που τυχόν τα παραλάβουν, να τα αγνοήσουν και να τα διαγράψουν κατευθείαν.

«Οι χρήστες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στη συμπλήρωση και αποστολή των προσωπικών τους δεδομένων σε άγνωστους παραλήπτες καθώς και στην προώθηση email που επιτρέπουν τη συγκέντρωση των προσωπικών δεδομένων πλήθους παραληπτών για παράνομες χρήσεις».

Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk