Εισαγγελέας για το «κανόνι» της Ασπίς

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε το «κανόνι» του ομίλου των ασφαλιστικών εταιρειών του κ. Π. Ψωμιάδη, ενώ και ο ίδιος ο επιχειρηματίας βρίσκεται πλέον υπόλογος για την πλαστή, όπως αποδείχθηκε, εγγυητική επιστολή των 550 εκατ. ευρώ που προσκόμισε στην Επιτροπή Ιδιωτικής Ασφάλισης. Χθες ο υπουργός Οικονομίας κ. Ι. Παπαθανασίου αποκάλυψε τα δύο έγγραφα, το πρώτο από το τμήμα «ξεπλύματος χρήματος» της τράπεζας ΗSΒC στο Λονδίνο και το δεύτερο η επιστολή της Τράπεζας της Ελλάδος, που ανέφεραν ότι δεν έχει εκδοθεί ποτέ τέτοια εγγυητική επιστολή.

Εισαγγελέας για το «κανόνι» της Ασπίς | tovima.gr

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε το «κανόνι» του ομίλου των ασφαλιστικών εταιρειών του κ. Π. Ψωμιάδη, ενώ και ο ίδιος ο επιχειρηματίας βρίσκεται πλέον υπόλογος για την πλαστή, όπως αποδείχθηκε, εγγυητική επιστολή των 550 εκατ. ευρώ που προσκόμισε στην Επιτροπή Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Χθες ο υπουργός Οικονομίας κ. Ι. Παπαθανασίου αποκάλυψε τα δύο έγγραφα, το πρώτο από το τμήμα «ξεπλύματος χρήματος» της τράπεζας ΗSΒC στο Λονδίνο και το δεύτερο η επιστολή της Τράπεζας της Ελλάδος, που ανέφεραν ότι δεν έχει εκδοθεί ποτέ τέτοια εγγυητική επιστολή.

Την ίδια ώρα γινόταν γνωστό ότι ο μεγαλομέτοχος της ασφαλιστικής εταιρείας Ασπίς βρίσκεται στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών καθώς εδώ και δύο χρόνια έχει εκκρεμότητες με τη Δικαιοσύνη.

Η εμπλοκή του κ. Ψωμιάδη με τη Δικαιοσύνη άρχισε το 2008, συνεχίστηκε τον περασμένο Ιούνιο με καταγγελία του Συνηγόρου του Πολίτη και κορυφώθηκε την περασμένη Παρασκευή με τη «μαϊμού» εγγυητική επιστολή των 550 εκατ. ευρώ.

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έφθασε την Παρασκευή αναφορά της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης, η οποία είχε ειδοποιηθεί προηγουμένως από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Η αναφορά αυτή αφορούσε την εγγυητική επιστολή που κατέθεσε ο κ. Ψωμιάδης προκειμένου να αποδείξει ότι έχει το κεφάλαιο για

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk