Δεν πλήρωναν ΦΠΑ 17.802 επιχειρήσεις

Συνεχίζονται οι έλεγχοι και οι διασταυρώσεις σε στοιχεία και βιβλία επιχειρήσεων και επαγγελματιών όπου παρατηρείται συστηματική απόκρυψη ή και κλοπή του ΦΠΑ. Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα ελέγχους στις επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί στο ευνοϊκό μέτρο έκδοσης αθεώρητων στοιχείων. Οι επιχειρήσεις που θεωρούν τα στοιχεία τους μέσω των ΔΟΥ ελέγχονται για τις φορολογικές υποχρεώσεις τους αλλά και για τα ασφαλιστικά χρέη τους σε κάθε θεώρηση.

Δεν πλήρωναν  ΦΠΑ 17.802  επιχειρήσεις | tovima.gr

Συνεχίζονται οι έλεγχοι και οι διασταυρώσεις σε στοιχεία και βιβλία επιχειρήσεων και επαγγελματιών όπου παρατηρείται συστηματική απόκρυψη ή και κλοπή του ΦΠΑ. Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα ελέγχους στις επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί στο ευνοϊκό μέτρο έκδοσης αθεώρητων στοιχείων. Οι επιχειρήσεις που θεωρούν τα στοιχεία τους μέσω των ΔΟΥ ελέγχονται για τις φορολογικές υποχρεώσεις τους αλλά και για τα ασφαλιστικά χρέη τους σε κάθε θεώρηση. Και όταν δεν είναι συνεπείς δεν δύνανται να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους, εκτός αν τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΓΠΣ, με την πραγματοποίηση των διασταυρώσεων ελέγχθηκε η τήρηση των υποχρεώσεων για 163.756 επιχειρήσεις.

Εντοπίστηκαν 17.802 επιχειρήσεις, δηλαδή περίπου μία στις δέκα, οι οποίες είτε όφειλαν ποσά άνω των 6.000 ευρώ είτε δεν είχαν υποβάλει εκκαθαριστικές δηλώσεις ΦΠΑ ή περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ, ενώ αρκετές από αυτές δεν είχαν υποβάλει ούτε καν δήλωση φορολογίας εισοδήματος. Τα αποτελέσματα των διασταυρώσεων αυτών απεστάλησαν στις αρμόδιες ΔΟΥ ώστε να διαπιστωθούν οι όποιες παραβάσεις και να δρομολογηθούν οι εκ του νόμου προβλεπόμενες διαδικασίες και κυρώσεις.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk