Μαγικές, κατά κυριολεξία, οι εφετινές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Μάγοι, ξόρκια και φυλακτά- Η μαγεία στον αρχαίο και χριστιανικό κόσμο» είναι το θέμα των εφετινών Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς που θα πραγματοποιηθούν το τριήμερο 25- 27 Σεπτεμβρίου σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους σε ολόκληρη την Ελλάδα. Κορυφαία πολιτιστική εκδήλωση, που υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο της Ευρώπης, οι «Ημέρες» αποσκοπούν στην ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς, γι΄ …

Μάγοι, ξόρκια και φυλακτά- Η μαγεία στον αρχαίο και χριστιανικό κόσμο» είναι το θέμα των εφετινών Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς που θα πραγματοποιηθούν το τριήμερο 25- 27 Σεπτεμβρίου σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους σε ολόκληρη την Ελλάδα. Κορυφαία πολιτιστική εκδήλωση, που υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο της Ευρώπης, οι «Ημέρες» αποσκοπούν στην ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς, γι΄ αυτό και τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι θα είναι ανοιχτά για το κοινό το Σαββατοκύριακο, προσφέροντας παράλληλα πλήθος εκδηλώσεων: συναυλίες, γιορτές, εκθέσεις, ξεναγήσεις, εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε 49 χώρους μεταξύ των οποίων:

* Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο συμμετέχει με τη μικρή έκθεση «Η μαγεία στην αρχαιότητα. Μύθοι και σύμβολα», με αντικείμενα από τις συλλογές του Μουσείου (ως 31 Οκτωβρίου).

* Στον αρχαιολογικό χώρο Λόφων Πνύκας, Νυμφών και Μουσών θα γίνουν θεματικές ξεναγήσεις, αφήγηση παραμυθιών για παιδιά (10.00- 12.00) και χοροθεατρικό δρώμενο σε συνεργασία με το «Δρυός Τόποι» (25 Σεπτεμβρίου).

* Στην Αρχαία Αγορά- Στοά Αττάλου φιλοξενείται η μικρή περιοδική έκθεση «Δεσμοί μαγείας στην Αρχαία Αγορά» και στο κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134-136) η έκθεση «Βάσκανος οφθαλμός: σύμβολα μαγείας από ιδιωτικές αρχαιολογικές συλλογές» (25-27 Σεπτεμβρίου).

* Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο παρουσιάζει την έκθεση «Φυλακτά και ξόρκια» (25 Σεπτεμβρίου- 25 Οκτωβρίου), το Μουσείο Μπενάκη την έκθεση «Φόβοι και φυλακτά στον ελληνικό χρόνο», μια διαχρονική διαδρομή με αφετηρία την αρχαιότητα μέσα από επιλεγμένα αντικείμενα των συλλογών του μουσείου (25-27 Σεπτεμβρίου), ενώ το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» συμμετέχει με την προβολή της μικρού μήκους ταινίας για την αστρονομία και τις προεκτάσεις της στον χώρο της μεταφυσικής «Μαγεία και Επιστήμες».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk