Συμφωνία Τουρκίας για FRONTEX

Το Δεκέμβριο ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις Ευρώπης και Τουρκίας για τη μετανάστευση

Nα ξεκινήσει συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την επανεισδοχή παράνομων μεταναστών συμφώνησε η Τουρκία, μετά από συζητήσεις της με στελέχη της Κομισιόν. Οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν στις 4 Δεκεμβρίου, έξι ημέρες πριν τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την ενταξιακή πορεία της Αγκυρας.

Nα ξεκινήσει συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την επανεισδοχή παράνομων μεταναστών συμφώνησε η Τουρκία, μετά από συζητήσεις της με στελέχη της Κομισιόν. Oι διαπραγματεύσεις αναμένεται να αρχίσουν στις 4 Δεκεμβρίου.

Η εξέλιξη κρίνεται πολύ ικανοποιητική και από τις δυο πλευρές, και αναμένεται ότι θα επηρεάσει θετικά τη διαδικασία ενταξιακής διαπραγμάτευσης της ΕΕ με την Τουρκία.

Η έναρξη στις 4 Δεκεμβρίου γίνεται έξι ημέρες πριν από τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις Βρυξέλλες (10 και 11 Δεκεμβρίου), κατά την οποία θα συζητηθεί η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.

Η χώρα που υπογράφει Συμφωνία Επανεισδοχής με την Ευρωπαϊκή Ένωση υποχρεώνεται να πάρει πίσω τους μετανάστες που προήρθαν η διήλθαν από αυτήν και διαμένουν ένα κράτος της ΕΕ παράνομα, εφόσον της ζητηθεί.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk