Σίλβιο ΜπερλουσκόνιΣτο εξής θα δέχομαι μόνο πολιτικές ερωτήσεις

Νέους όρους στην επαφή του με τους δημοσιογράφους, έθεσε κατά τη διάρκεια της σημερινής του συνέντευξης Τύπου, στο κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης, «Παλάτσο Κίτζι», ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Νέους όρους στην επαφή του με τους δημοσιογράφους, έθεσε κατά τη διάρκεια της σημερινής του συνέντευξης Τύπου, στο κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης, «Παλάτσο Κίτζι», ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

«Στο εξής, θα μου κάνετε μόνο, πολιτικές ερωτήσεις, όπως, για παράδειγμα, πόσα διαμερίσματα πρόκειται να παραδώσω στις 29 Σεπτεμβρίου, στους σεισμοπαθείς της Λ’ ‘Aκουϊλα. Διότι εμείς ασχολούμεθα με συγκεκριμένα πράγματα, τα σχόλια τα αφήνουμε στους άλλους», είπε ο Σ. Μπερλουσκόνι, επιχειρώντας, έτσι, να ξεπεράσει τον θόρυβο, που προκάλεσαν οι προσωπικές του συναναστροφές, ιδιαίτερα η φιλία του με τον επιχειρηματία Τζαμπάολο Ταραντίνι, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε υποθέσεις πορνείας και χρήσης ναρκωτικών ουσιών.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην εξωτερική πολιτική της χώρας, υπογραμμίζοντας ότι «στον τομέα αυτό, βάλαμε ένα μεγάλο γκολ, για το οποίο νιώθω πραγματικά περήφανος. Εννοώ την επαναπροσέγγιση Ηνωμένων Πολιτειών – Ρωσίας».

Κάλεσε δε, τον Τύπο να βγάλει «τα παραμορφωτικά γυαλιά, που φοράει, για να δει τις επιτυχίες της κυβέρνησης», ενώ επανέλαβε ότι «ζήτησε και από τους υπουργούς του να πάψουν να απαντούν σε ερωτήσεις, που αφορούν προσωπικά σχόλια και ιδιωτικές υποθέσεις, και να συγκεντρώσουν τις δυνάμεις τους σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες».

Σήμερα, το υπουργικό συμβούλιο έδωσε «πράσινο φως» στον κρατικό προυπολογισμό του 2010. Ο Σ. Μπερλουσκόνι δήλωσε σχετικά ότι «αποφεύχθηκε ο ανεξέλεγκτος πολλαπλασιασμός του δημόσιου χρέους, κάτι που στο παρελθόν συνέβαινε πολύ συχνά».

Ο υπουργός Οικονομικών της Κυβέρνησης, Τζούλιο Τρεμόντι, κοινοποίησε ότι «τα χρήματα που πρόκειται να φθάσουν στα δημόσια ταμεία από τον νόμο για την επιστροφή των αδήλωτων κεφαλαίων από το εξωτερικό, θα χρησιμεύσουν για την ενίσχυση της επιστημονικής έρευνας και της Παιδείας».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk