Σωτήριο το «κουτσό» για τα φλαμίνγκο

Η στάση στο ένα πόδι που παίρνουν τα όμορφα πτηνά όταν ξεκουράζονται απασχολεί εδώ και πολύ καιρό την επιστημονική κοινότητα χωρίς ωστόσο να έχει δοθεί μια σίγουρη απάντηση. Τώρα, ειδικοί του Πανεπιστημίου Saint Josheph στη Φιλαδέλφεια, οι οποίοι μελέτησαν φλαμίνγκο που ζούσαν σε αιχμαλωσία στον Ζωολογικό Κήπο της Φιλαδέλφειας, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η συγκεκριμένη στάση σε «κουτσό» εξασφαλίζει στα συγκεκριμένα πτηνά τη συντήρηση κατά το δυνατόν της απαραίτητης θερμότητας του σώματος.

ΝΕΑΥΟΡΚΗ. Η στάση στο ένα πόδι που παίρνουν τα όμορφα πτηνά όταν ξεκουράζονται απασχολεί εδώ και πολύ καιρό την επιστημονική κοινότητα χωρίς ωστόσο να έχει δοθεί μια σίγουρη απάντηση. Τώρα, ειδικοί του Πανεπιστημίου Saint Josheph στη Φιλαδέλφεια, οι οποίοι μελέτησαν φλαμίνγκο που ζούσαν σε αιχμαλωσία στον Ζωολογικό Κήπο της Φιλαδέλφειας, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η συγκεκριμένη στάση σε «κουτσό» εξασφαλίζει στα συγκεκριμένα πτηνά τη συντήρηση κατά το δυνατόν της απαραίτητης θερμότητας του σώματος.

Δεδομένου ότι τα φλαμίνγκο ζουν τον περισσότερο καιρό μέσα στο νερό, όταν βγαίνουν έξω από αυτό χάνουν γρήγορα θερμότητα. Για να διατηρήσουν την περισσότερη δυνατή φέρνουν το ένα πόδι κοντά στο σώμα καθώς τα πόδια είναι γνωστό ότι αποτελούν κύρια πηγή απώλειας θερμότητας. Είναι χαρακτηριστικό ότι όπως προέκυψε από τη μελέτη των αμερικανών επιστημόνων η οποία αναμένεται να δημοσιευθεί σε προσεχές τεύχος του επιστημονικού εντύπου «Ζoo Βiology» όταν ο καιρός ήταν πιο ζεστός περισσότερα φλαμίνγκο στέκονταν και στα δύο πόδια ενώ όταν ο καιρός ήταν πιο ψυχρός πολλά προτιμούσαν τη στάση στο ένα πόδι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk