Επαναστατικό φάρμακο για το γλαύκωμα

Μια νέα θεραπεία σε μορφή κολλύριου μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της όρασης χιλιάδων ατόμων που κινδυνεύουν με τύφλωση εξαιτίας γλαυκώματος. Η θεραπεία αυτή είναι η πρώτη του είδους της που υπόσχεται απαλλαγή από τις ανεπιθύμητες παρενέργειες τις οποίες προκαλούν τα υπάρχοντα φάρμακα για το γλαύκωμα. Η δραστική ουσία του φαρμάκου ονομάζεται tafluprost, ενώ το σκεύασμα άρχισε να κυκλοφορεί από χθες στη Βρετανία και στην Ισπανία με την εμπορική ονομασία Saflutan. Σύμφωνα με …

Επαναστατικό  φάρμακο για  το γλαύκωμα | tovima.gr

Μια νέα θεραπεία σε μορφή κολλύριου μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της όρασης χιλιάδων ατόμων που κινδυνεύουν με τύφλωση εξαιτίας γλαυκώματος. Η θεραπεία αυτή είναι η πρώτη του είδους της που υπόσχεται απαλλαγή από τις ανεπιθύμητες παρενέργειες τις οποίες προκαλούν τα υπάρχοντα φάρμακα για το γλαύκωμα.

Η δραστική ουσία του φαρμάκου ονομάζεται tafluprost, ενώ το σκεύασμα άρχισε να κυκλοφορεί από χθες στη Βρετανία και στην Ισπανία με την εμπορική ονομασία Saflutan. Σύμφωνα με την παρασκευάστρια εταιρεία του φαρμάκου, την αμερικανική Μerck, αυτό ρυθμίζει αποτελεσματικά την ενδοφθάλμια πίεση ενώ παράλληλα δεν προκαλεί ενοχλητικές παρενέργειες, όπως κάψιμο στα μάτια, κνησμό, ξηρότητα ή δάκρυα, που οφείλονται σε ένα συντηρητικό το οποίο περιέχουν τα υπάρχοντα φάρμακα για το γλαύκωμα.

Πάντως άγνωστο παραμένει πότε θα κυκλοφορήσει το φάρμακο στη χώρα μας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk