Σκάνδαλο με τον ειδικό σύμβουλο του ΟΗΕ στην Κύπρο

Εμπλοκή σε διεθνές σκάνδαλο φέρεται να έχει ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό κ. Αλεξάντερ Ντάουνερ προκαλώντας εύλογο προβληματισμό στη Λευκωσία αφού βρίσκεται σε εξέλιξη ο δεύτερος γύρος των απευθείας διαπραγματεύσεων. Η κυπριακή κυβέρνηση ήταν επιφυλακτική από την αρχή όταν ανακοινώθηκε το όνομα του αυστραλιανού διπλωμάτη για τη θέση του τοποτηρητή του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο λόγω του προτέρου παρελθόντος του. Μόλις χθες έγινε γνωστό ότι ο κ.

Σκάνδαλο με τον  ειδικό σύμβουλο  του ΟΗΕ  στην Κύπρο | tovima.gr

Εμπλοκή σε διεθνές σκάνδαλο φέρεται να έχει ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό κ. Αλεξάντερ Ντάουνερ προκαλώντας εύλογο προβληματισμό στη Λευκωσία αφού βρίσκεται σε εξέλιξη ο δεύτερος γύρος των απευθείας διαπραγματεύσεων. Η κυπριακή κυβέρνηση ήταν επιφυλακτική από την αρχή όταν ανακοινώθηκε το όνομα του αυστραλιανού διπλωμάτη για τη θέση του τοποτηρητή του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο λόγω του προτέρου παρελθόντος του. Μόλις χθες έγινε γνωστό ότι ο κ. Ντάουνερεμπλέκεται σε δικαστική μάχη για παραβίαση του εμπάργκο των Ηνωμένων Εθνών εναντίον του Ιράκ από αυστραλιανή εταιρεία.

Το 2005 υπήρξαν πληροφορίες ότι η εταιρεία σιτηρών ΑWΒ, υπό το πρόσχημα εξόδων μεταφοράς, κατέβαλλε μεγάλα χρηματικά ποσά στο καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν για να διασφαλίσει τη συνέχιση χρυσοφόρων συμβολαίων εξαγωγής σιτηρών και αυτό παρά το εμπάργκο των Ηνωμένων Εθνών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk