ΠαΣοΚΠρόσωπα για ειδικούς ρόλους στο Επικρατείας

Μια πρώτη εικόνα της επόμενης ημέρας των εκλογών, εφόσον το ΠαΣοΚ σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, μεταδόθηκε τις δύο προηγούμενες ημέρες από την Ιπποκράτους, αρχής γενομένης από την ανακοίνωση της σύνθεσης του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠαΣοΚ την Κυριακή το απόγευμα. Η συμμετοχή σε αυτό τριών στενών συνεργατών του κ. Γ. Παπανδρέου σε εκλόγιμες θέσεις (ειδικότερα: των κκ. Ι. Ραγκούση , Ηλ. Μόσιαλου και Π. Γερουλάνου ) έστειλε ένα μήνυμα για τα πρόσωπα στα οποία ο πρόεδρος του …

Μια πρώτη εικόνα της επόμενης ημέρας των εκλογών, εφόσον το ΠαΣοΚ σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, μεταδόθηκε τις δύο προηγούμενες ημέρες από την Ιπποκράτους, αρχής γενομένης από την ανακοίνωση της σύνθεσης του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠαΣοΚ την Κυριακή το απόγευμα. Η συμμετοχή σε αυτό τριών στενών συνεργατών του κ. Γ. Παπανδρέου σε εκλόγιμες θέσεις (ειδικότερα: των κκ. Ι. Ραγκούση , Ηλ. Μόσιαλου και Π. Γερουλάνου ) έστειλε ένα μήνυμα για τα πρόσωπα στα οποία ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ σκοπεύει να αναθέσει ευαίσθητους ρόλους, ενώ επιλογές όπως εκείνη της κυρίας Ελενας Παναρίτη δεν απετέλεσαν ιδιαίτερη έκπληξη, δεδομένου ότι οι σχετικές πληροφορίες είχαν ήδη διαρρεύσει χωρίς να διαψευστούν.

Εκπληξη απετέλεσε ως έναν βαθμό μόνο η τοποθέτηση της κυρίας Μάγιας Τσόκλη στην τέταρτη θέση, χωρίς πάντως να υπάρχει (μέχρι στιγμής) η αίσθηση ή η βεβαιότητα ότι η γνωστή δημοσιογράφος του ταξιδιωτικού ρεπορτάζ προορίζεται για κάποια κυβερνητική θέση.

Το όνομα πάντως που προξένησε ιδιαίτερη αίσθηση ήταν αυτό του γνωστού καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής κ. Εμμ. Κριαρά , ο οποίος καταλαμβάνει τη δωδέκατη τιμητική θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Καθώς πάντως η προεκλογική δραστηριότητα των κομμάτων μπαίνει στην τελική ευθεία, δύο εβδομάδες προτού στηθούν οι κάλπες, το ΠαΣοΚ χθες τόνισε για πρώτη φορά με κατηγορηματικό τρόπο ότι ουδείς θα πρέπει να αναμένει θαύματα και μαγικές λύσεις την επομένη των εκλογών. Σε μια σχετική αναφορά του, ο εκπρόσωπος Τύπου κ. Γ. Παπακωνσταντίνου σημείωσε με ιδιαίτερη έμφαση: «Το ζητούμενο είναι να κάνουμε νέες επιλογές. Αυτές τις νέες επιλογέςτις έχουμε πει, έχουμε μιλήσει για το πώς θα στηρίξουμε τα εισοδήματα, έχουμε μιλήσει για το πώς θα βοηθήσουμε τους δανειολήπτες, έχουμε πει πώς θα διασφαλίσουμε ρευστότητα στην αγορά. Αλλά δεν μπορεί κανένας να ζητήσει από τη νέα κυβέρνησημε ένα μαγικό ραβδίνα εξαφανίσει όλα τα λάθη του παρελθόντος. Αυτό δεν γίνεται» .

Παράλληλα, ο κ. Παπακωνσταντίνου, όπως και όλα τα υπόλοιπα στελέχη του ΠαΣοΚ, επέμεινε χθες στις διαφορές που, όπως λένε, σηματοδοτεί το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠαΣοΚ σε σχέση με εκείνο της ΝΔ. «Τα μηνύματα που έχουμε είναι πάρα πολύ θετικά. Και αυτόγιατί το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠαΣοΚ αποπνέει μια ανανέωση, ένα άνοιγμα στην κοινωνία» είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου και συμπλήρωσε: «Νομίζω ότι η σύγκριση με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ δείχνει δύο διαφορετικές λογικές. Και με αυτή την έννοια, καθεμία από τις γυναίκες και καθένας από τους άνδρεςπου έχουν επιλεγεί για το ψηφοδέλτιο θα μπορέσουν να συνεισφέρουν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα μας και στη δουλειά που θα κάνουμε και αύριο ως κυβέρνηση».

Υ πενθυμίζεται ότι τα πρόσωπα που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο Επικρατείας είναι τα εξής (κατά σειρά εκλογής): Ο Γραμματέας του ΕΣ του ΠαΣοΚ κ. Ι. Ραγκούσης. Η καθηγήτρια κυρία Ελενα Παναρίτη, απόφοιτος των πανεπιστημίων Johns Ηopkins και Ηarvard, συνεργάτις της Παγκόσμιας Τράπεζας και με επαγγελματική ενασχόληση σε θέματα Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας και Δημόσιας Πολιτικής για Υποβαθμισμένες Περιοχές. Ο κ. Ηλ. Μόσιαλος, καθηγητής της Πολιτικής της Υγείας και σε θέματα Κοινωνικού Κράτους και διευθυντής του Κέντρου Οικονομικών της Υγείας στο LSΕ στη Βρετανία και σύμβουλος στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Η κυρία Μάγια Τσόκλη, κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος, που έχει εδώ και χρόνια ταυτιστεί με την ταξιδιωτική δημοσιογραφία στην Ελλάδα και προβάλλει με το έργο της μια διαφορετική αντίληψη για τη χώρα μας. Ο κ. Π. Γερουλάνος, γραμματέας Επικοινωνίας του ΠαΣοΚ, πρώην γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού. Η κυρία Σταυρούλα Σαλουφάκου, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας. Η κυρία Τατιάνα Καραπαναγιώτη , παραγωγός τηλεοπτικών ταινιών και ντοκυμαντέρ, με έμφαση σε θέματα Εκπαίδευσης, Αρχαιολογίας, Πολιτισμού, αλλά και Πολιτικής. Ο κ. Δ. Λάλας, διδάκτωρ του πανεπιστημίου Cornell των ΗΠΑ, πρώην πρόεδρος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της Δημόσιας Επιχείρησης Πετρελαίου και με ερευνητικό έργο στα θέματα Περιβάλλοντος και Κλιματικών Αλλαγών. Στην ένατη θέση ο κ. Κ. Θέος , πολιτικός μηχανικός, ειδικός σε θέματα Αναπτυξιακής Πολιτικής. Εχει διατελέσει γενικός γραμματέας Επενδύσεων και Ανάπτυξης του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, με αρμοδιότητες στις Δημόσιες Επενδύσεις και στα Προγράμματα της ΕΕ. Στην επόμενη θέση ο κ. Αλί Μοχάμεντ Χαγκ, καρδιολόγος στο Νοσοκομείο του Ρεθύμνου, με καταγωγή από το Σουδάν. Είχε φυλακιστεί λόγω της αντιστασιακής δράσης του κατά της δικτατορίας στην πατρίδα του και είχε απελευθερωθεί έπειτα από ειδική παρέμβαση του Ανδρέα Παπανδρέου. Στην επόμενη, προτελευταία θέση, η κυρία Αννα Καφέτση, έφορος της Εθνικής Πινακοθήκης και διδάκτωρ της Ιστορίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk