Τα μάθατε τα νέα;

«Πιστεύω ότι μέσα από τις τηλεμαχίες θα βγει στην επιφάνεια ποιος γνωρίζει και ποιος δεν γνωρίζει. Ποιος λαϊκίζει και ποιος είναι αυτός ο οποίος μπορεί να λέει πράγματα δυσάρεστα αλλά αληθινά, τα οποία θα οδηγήσουν τη χώρα έξω από τη διεθνή οικονομική κρίση με τις μικρότερες δυνατές απώλειες» δήλωσε ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ κ. Ελ. Ζαγορίτης. Μετά το χθεσινό, πρώτο ντιμπέιτ (λεπτομέρειες για το οποίο θα διαβάσετε στις επόμενες σελίδες), τα συμπεράσματα δικά σας.

«Πιστεύω ότι μέσα από τις τηλεμαχίες θα βγει στην επιφάνεια ποιος γνωρίζει και ποιος δεν γνωρίζει. Ποιος λαϊκίζει και ποιος είναι αυτός ο οποίος μπορεί να λέει πράγματα δυσάρεστα αλλά αληθινά, τα οποία θα οδηγήσουν τη χώρα έξω από τη διεθνή οικονομική κρίση με τις μικρότερες δυνατές απώλειες» δήλωσε ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ κ. Ελ. Ζαγορίτης. Μετά το χθεσινό, πρώτο ντιμπέιτ (λεπτομέρειες για το οποίο θα διαβάσετε στις επόμενες σελίδες), τα συμπεράσματα δικά σας.

Μπορείτε, εξάλλου, να επεξεργαστείτε όλα όσα θα έχετε ήδη ακούσει από τους πολιτικούς αρχηγούς με την ησυχία σας, νωχελικά καθισμένοι σε τραμ, λεωφορεία και τρένα, ενώ θα μετακινείστε δωρεάν- οι κάτοικοι της Αθήνας, γιατί οι υπόλοιποι θα εξακολουθήσουν να πληρώνουν.

Σας θυμίζω: σήμερα εορτάζουμε την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης, με όλες τις αστικές συγκοινωνίες της πρωτεύουσας να μας κερνάνε τα δρομολόγιά τους.

Ετσι ο ΟΑΣΑ καλεί με ανακοίνωσή του το επιβατικό κοινό να αφήσει το αυτοκίνητό του στο σπίτι και να μετακινηθεί ελεύθερα δωρεάν με όλες τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας.

Εμείς πάλι, ως επιβατικό κοινό, καλούμε τον ΟΑΣΑ να φροντίσει ώστε τα δρομολόγιά του να γίνουν στην ώρα τους, χωρίς τις συνηθισμένες καθυστερήσεις, γιατί καλό το τσάμπα αλλά απαραίτητη και η συνέπεια. Οσο για το μετρό και τον προαστιακό, το πρώτο θα κυκλοφορεί δωρεάν ως τον σταθμό «Κορωπί», ενώ ο δεύτερος ως τον σταθμό «Μαγούλα». Από εκεί και πέρα, από το σημείο δηλαδή όπου λήγει το αστικό κομμάτι του δικτύου, μην ξεχάσετε να ακυρώσετε το εισιτήριό σας. Τα πρόστιμα είναι τσουχτερά.

Δωρεάν οι μετακινήσεις στους δρόμους, δωρεάν και η ελπίδα που χάρισαν οι πολιτικοί αρχηγοί μέσα από το ντιμπέιτ, ή και η απογοήτευση που έσπειραν… Τα λόγια δεν κοστίζουν τίποτε. Μπορεί όμως ο τρόπος με τον οποίο μίλησαν η κυρία Αλέκα Παπαρήγα και οι κκ. Κ. Καραμανλής, Γ. Παπανδρέου, Αλ. Τσίπρας, Γ. Καρατζαφέρης και Ν. Χρυσόγελος (εκ μέρους των Οικολόγων Πρασίνων) να κρίνει το εκλογικό αποτέλεσμα; Ελπίζουν, λένε, όλοι στους αναποφάσιστους. Οι οποίοι κάθε χρονιά γίνονται πιο πολλοί. Γιατί άραγε;

Μήπως γιατί οι πολιτικοί τάζουν περισσότερα από εκείνα που μπορούν να παράσχουν; Αν μη τι άλλο, όταν τα κάνουν σαλάτα απολογούνται. Κάτι είναι και αυτό. Και ας μην έχει αντίκρισμα…

«Απολογούμεθα διότι βρισκόμαστε στο επίκεντρο μιας διεθνούς οικονομικής κρίσης την οποία ασφαλώς δεν προκαλέσαμε εμείς» είπε ο κ. Ζαγορίτης· και συνέχισε: «Οταν καταρρέουν οι διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές- ξεκίνησαν από την Αμερική τα φαινόμενα, όπως γνωρίζετε-, όταν όλη η Ευρώπη αντιμετωπίζει πρόβλημα, ασφαλώς η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να είναι η εξαίρεση». Θα μπορούσε όμως να μην είναι σε τόσο απελπιστική κατάσταση- όχι, κύριε Ζαγορίτη μας;

Υπάρχει ωστόσο ελπίς, πάντοτε κατά τον κ. Ζαγορίτη: «Υπάρχει ορίζοντας. Υπάρχει διέξοδος. Πιστεύω ότι σε έναν-ενάμιση χρόνο περίπου θα βγούμε από αυτή την οικονομική κρίση.

Και μάλιστα, με την πολιτική που εφαρμόζουμε, με τις μικρότερες δυνατές επιπτώσεις». Γιατί τις μεγαλύτερες δυνατές επιπτώσεις τις έχουμε υποστεί ήδη; (Αν και ορισμένοι κάνουν λόγο για χειρότερα…)

Είναι πάντως σουρεαλιστικό να ακούς τον κ. Καραμανλή να εξαπολύει δριμεία επίθεση κατά του προέδρου του ΠαΣοΚ για την οικονομία, όπως έκανε την περασμένη Κυριακή από τη Λάρισα, τη στιγμή που η κατάρρευση της οικονομίας προήλθε με την πενταετή διακυβέρνηση της χώρας από τη ΝΔ.

Πέντε χρόνια τα οποία δεν θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε σε καμία περίπτωση την έκφραση-κλισέ «σαν το νεράκι πέρασαν, ούτε που τα καταλάβαμε». Αργά αργά πέρασαν, σαν ποταμός πηχτής λάσπης, και τα καταλάβαμε με το παραπάνω- ειδικά η τσέπη μας. Και βγαίνει τώρα η κυρία Παπαρήγα και μας υπενθυμίζει με το απειλητικό ύφος της: «Το άνοιγμα της κάλπης κρατά ένα λεπτό, οι συνέπειες όμως πολλά χρόνια». Βοήθειααα!

Για να επιστρέψουμε όμως στον κ. Καραμανλήο οποίος συχνά πυκνά εφοδιάζει τη στήλη με ατάκες που γράφουν ιστορία-, σε άλλη μία προσπάθεια να μας πείσει ότι ήξερε και ξέρει τι κάνει και ότι η ΝΔ είναι η μόνη λύση (για ένα ακόμη πιο δυσοίωνο αύριο) δήλωσε: «Εχουμε υποχρέωση στα παιδιά μας να μην αφήσουμε την οικονομία στο έλεος περιπετειών και αδιεξόδων , που οδηγούν οι ανεύθυνες υποσχέσεις του ΠαΣοΚ». Να υποθέσω ότι το οικονομικό επιτελείο του δεν τον έχει ενημερώσει για τις περιπέτειες και τα αδιέξοδα στα οποία οδήγησε τη χώρα η δική του πολιτική;

Ενώ όλοι οι άλλοι μιλούσαν, ο κ. Καρατζαφέρης παρέδιδε (αφού προηγουμένως μίλησε) επιταγή 30.000 ευρώ σε εκπροσώπους του Δήμου Βασιλικού για την ανακούφιση όσων επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες. «Είναι ένα ποσό συμβολικού χαρακτήρα» είπε με τη γνωστή σεμνότητα και ταπεινότητά του. Τόσο συμβολικού ώστε να δελεάσει τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους να τον προτιμήσουν. Γιατί είναι ψυχοπονιάρης, γιατί συντρέχει τον δοκιμαζόμενο πολίτη, γιατί «Καρατζαφέρης, τώρα ξέρεις», που λέει και το προεκλογικό σλόγκαν του. Και αν δεν ξέρεις, αυτός ξέρει τι κάνει για να τον προσέξεις.

«Στις ΗΠΑ η φιλανθρωπία έχει γίνει σαν τον πατριωτισμό:ένα εργαλείο για όσους έχουν κάτι να πουλήσουν» είχε πει ο αμερικανός δοκιμιογράφος Χένρι Λουίς Μένκεν. Και στην Ελλάδα το ίδιο, θα συμπλήρωνα, παρατηρώντας (και) την περίπτωση Καρατζαφέρη. Ο οποίος Μένκεν είχε πει και ότι «η λαχτάρα να σώσεις την ανθρωπότητα είναι σχεδόν πάντα μια καμουφλαρισμένη λαχτάρα να την εξουσιάσεις». Διαφωνεί κανείς μαζί του;

Κύριε διευθυντά

Νωρίς θυμήθηκαν να απονείμουν στην κυρία Ντόρα Μπακογιάννη το ιταλικό βραβείο Galileo για την «εφετινή εξέχουσα γυναικεία παρουσία» με την αιτιολογία ότι «πρόκειται για την πρώτη γυναίκα δήμαρχο Αθηναίων και υπουργό των Εξωτερικών η οποία συμμετείχε ενεργά στη διοργάνωση της Ολυμπιάδας του 2004»! Απελπιστικά αργά τα ανακλαστικά των Ιταλών ή άριστες οι δημόσιες σχέσεις της κυρίας Μπακογιάννη (και) στην Ιταλία; Μετά τιμής (και ευχόμενη περαστικά!) ΠΑΝΔΩΡΑ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk