Γενικολογίες από τους δύο

Δεν θα έλεγα ότι εξήλθα σοφότερος από την τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών. Ακόμη και για τα θέματα της οικονομίας, για τα οποία υποτίθεται ότι διεξάγονται οι εκλογές, γενικολογίες εισέπραξα από τους δύο που διεκδικούν την κυβερνητική εξουσία. Από τους τέσσερις άλλους δέχθηκα τα αναμενόμενα: τον λόγο της διαμαρτυρίας, της παρέμβασης, της καταγγελίας και των ευχών. Ο κ. Κ. Καραμανλής εμφανίστηκε ως άνθρωπος τυπτόμενος από τη συνείδησή του για όσα έπραξε ή παρέλειψε να πράξει. Απολογούμενος, δηλαδή.

Γενικολογίες από τους δύο | tovima.gr

Δεν θα έλεγα ότι εξήλθα σοφότερος από την τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών. Ακόμη και για τα θέματα της οικονομίας, για τα οποία υποτίθεται ότι διεξάγονται οι εκλογές, γενικολογίες εισέπραξα από τους δύο που διεκδικούν την κυβερνητική εξουσία. Από τους τέσσερις άλλους δέχθηκα τα αναμενόμενα: τον λόγο της διαμαρτυρίας, της παρέμβασης, της καταγγελίας και των ευχών.

Ο κ. Κ. Καραμανλής εμφανίστηκε ως άνθρωπος τυπτόμενος από τη συνείδησή του για όσα έπραξε ή παρέλειψε να πράξει. Απολογούμενος, δηλαδή. Συμπαθής στην προσπάθειά του να φανεί πειστικός. Ο κ. Γ.Παπανδρέου με εμφανή σημάδια άγχους να μη διαπράξει το λάθος που φοβάται. Δεν το έκανε και έτσι μπόρεσε με σαφήνεια να εκφέρει τα σημεία εκείνα από το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠαΣοΚ τα οποία απαντούσαν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Ο κ. Αλ. Τσίπρας ήλθε διαβασμένος, γοητευτικός και καλοντυμένος. Με άριστη εικόνα, ικανή να προλάβει τις αντιδράσεις όσων τον περιγράφουν ως επαναστατημένο νιάτο των Εξαρχείων.

Η κυρία Αλέκα Παπαρήγα αποφασιστική, με διαύγεια λόγου και επιχειρηματολογία ασορτί με τα όσα η κομματική ορθοδοξία επιβάλλει. Ο κ. Γ.Καρατζαφέρης χωρίς τις οβιδιακές μεταμορφώσεις του παρελθόντος. Με επίδειξη μετριοπάθειας και συναινετικός στα θέματα που δεν παρουσιάζουν ρίσκο.

Ο κ. Ν.Χρυσόγελος συμπαθής εμφάνιση αλλά με ευδιάκριτη αμηχανία, κυρίως στις ενότητες περί μεταναστών και εξωτερικής πολιτικής.

Ο κ. Ι. Κακουλίδης είναι συγγραφέας επικοινωνιολόγος.

Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk