BHMAτοδότηs

Η κυρία Φάνη Πάλλη-Πετραλιά άνοιξε την Κυριακή τον κήπο του σπιτιού της στη Γλυφάδα και οργάνωσε ένα «γκάρντεν πάρτι» για τις γυναίκες της Νέας Δημοκρατίας. Μου λένε ότι περίπου οκτακόσιες κυρίες, δεσποινίδες και ντεμπιτάντ της γαλάζιας παράταξης έσπευσαν στον κήπο της Φάνης για να φτιάξουν κάπως το πολιτικό κέφι τους, αφού η υποψήφια της Β΄ Αθηνών είναι από τους λίγους υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας που αρνείται να τα βάψει μαύρα και σηκώνει ψηλά τη σημαία τής αντιπαράθεσης με το ΠαΣοΚ.

Η κυρία Φάνη Πάλλη-Πετραλιά άνοιξε την Κυριακή τον κήπο του σπιτιού της στη Γλυφάδα και οργάνωσε ένα «γκάρντεν πάρτι» για τις γυναίκες της Νέας Δημοκρατίας. Μου λένε ότι περίπου οκτακόσιες κυρίες, δεσποινίδες και ντεμπιτάντ της γαλάζιας παράταξης έσπευσαν στον κήπο της Φάνης για να φτιάξουν κάπως το πολιτικό κέφι τους, αφού η υποψήφια της Β΄ Αθηνών είναι από τους λίγους υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας που αρνείται να τα βάψει μαύρα και σηκώνει ψηλά τη σημαία τής αντιπαράθεσης με το ΠαΣοΚ. Μαθαίνω ακόμα ότι η «κόκκινη Φάνη» είναι θυμωμένη επειδή το ΠαΣοΚ εμφανίζει την κυβέρνηση ως «κοινωνικά ανάλγητη» και γι΄ αυτό ετοιμάζεται για αύριο στις 8 στο Κάραβελ να μιλήσει για όλες τις φιλολαϊκές αποφάσεις της στο υπουργείο Απασχόλησης, που της έδωσαν το παρατσούκλι «κόκκινη Φάνη».

***
Οι ψηφοφόροι του ΠαΣοΚ μπορούν να απολαύσουν τον κ. Κ. Σκανδαλίδη αύριο στις 6.30, στην κεντρική προεκλογική του ομιλία στο Rex, στην οδό Πανεπιστημίου. Για όσους θέλουν να συνδυάσουν το θέατρο με την πράσινη ανάπτυξη μπορούν να προτιμήσουν την πλατεία Κυψέλης, στις 7, όπου μιλούν η κυρία Πέμυ Ζούνη, ο κ. Σπ. Κουβέλης και η κυρία Σιμώνη Ζαφειροπούλου. Μετά τις ομιλίες ακολουθεί ανοιχτό πάρτι, στο οποίο μαθαίνω ότι θα προσέλθει το μισό ελληνικό θέατρο.

***
Οσοι κυνηγούν τις προχωρημένες πολιτικές συγκινήσεις προλαβαίνουν να ταξιδεύσουν στην Ικαρία, όπου αύριο μιλά ο κ. Κρίτων Αρσένης. Ο μαθητής του Ιησού Χριστού, αφού εξαπέλυσε νέα σειρά ερωτήσεων στο ευρωκοινοβούλιο για ελληνικά περιβαλλοντικά προβλήματα, επέστρεψε για να συμβάλει στον αγώνα του Κινήματος. Εν τω μεταξύ η αντίσταση του νεαρού Κρίτωνα στις πολλές προσκλήσεις για ξέφρενα πάρτι στο Παρίσι, στο Λονδίνο και στην Αθήνα και η προσήλωση στη δουλειά του έφεραν ήδη το πρώτο αποτέλεσμα: επελέγη και είναι ένας από τους 15 ευρωβουλευτές (και ένας από τους 4 Σοσιαλιστές) που θα εκπροσωπήσουν το ευρωκοινοβούλιο στη διάσκεψη της Κοπεγχάγης για την κλιματική αλλαγή που θα γίνει τον Δεκέμβριο.

***
Συνεργάτης μου ανακάλυψε τον «γυμναστή του ΠαΣοΚ». Μου λένε ότι ο γυμναστής και επί σειρά ετών αντινομάρχης Δυτικής Αττικής κ. Γιάννης Πομώνης είναι ένα από τα νέα πρόσωπα που προωθεί η Ιπποκράτους για την ανανέωση της πολιτικής. Υπήρχε μάλιστα ένα ξεχασμένο εσωκομματικό ασυμβίβαστο για τους αντινομάρχες, το οποίο ήρθη προκειμένου να μπουν πέντε αντινομάρχες στα ψηφοδέλτια του ΠαΣοΚ πανελλαδικά, ένας εκ των οποίων είναι ο κ. Πομώνης. Πέραν της αυτοδιοικητικής εμπειρίας και του έργου του στη Δυτική Αττική, εκείνο που προφανώς μέτρησε, όπως αποκαλύπτει πληροφοριοδότης μου, είναι ότι ο κ. Πομώνης διαθέτει τόσο επίμονη πίστη στη γυμναστική ώστε ήταν ίσως ο μοναδικός γυμναστής μέσης εκπαίδευσης στην Αττική που τιμωρούσε την κοπάνα από το μάθημα της γυμναστικής με αδικαιολόγητη απουσία, τιμωρία και χαμηλό βαθμό στο τρίμηνο. ***
Η δημοσίευση δημοσκοπήσεων απαγορεύτηκε, συνεπώς έχουν επιστρατευτεί μέθοδοι του Μαντείου των Δελφών για τη διάδοση των πληροφοριών που προέρχονται από τις μυστικές κυλιόμενες δημοσκοπήσεις. Συνεργάτης μου που παραμονεύει στους διαδρόμους της Ιπποκράτους άκουσε χθες να λέγεται πίσω από μια κλειστή πόρτα ότι θα έπρεπε να μπει ένας υδραυλικός στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας αντιπάλου κόμματος για να συγκρατήσει τις «διαρροές» που εμφανίστηκαν αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του εν λόγω ψηφοδελτίου. Ο συνεργάτης μου άνοιξε απότομα την πόρτα και ρώτησε: «Πόσο μεγάλες διαρροές;». Το στέλεχος του ΠαΣοΚ ανέβηκε αμέσως σε ένα τρίποδο, μάσησε τσίχλες νικοτίνης (καθώς στην Ιπποκράτους έχει απαγορευτεί το κάπνισμα) και απάντησε με βλέμμα απλανές ότι η Δευτέρα της αντίπαλης συσπείρωσης ήταν χειρότερη από εκείνη της Κυριακής. Τέτοια μαθαίνει η Φάνη και πεισμώνει ακόμα περισσότερο!

Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk