Σκηνικό κρίσης πριν από τις κάλπες

Δραματική είναι η εικόνα που παρουσιάζει η ελληνική οικονομία λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές. Λουκέτα μπαίνουν σε ασφαλιστικές εταιρείες, συμβάσεις ξένων επενδύσεων καταγγέλλονται, επενδυτές από το εξωτερικό εξετάζουν να εγκαταλείψουν τη χώρα και ακτοπλοϊκές εταιρείες βουλιάζουν στα χρέη. Χθες η αρμόδια αρχή ανακάλεσε την άδεια λειτουργίας πέντε ασφαλιστικών εταιρειών, οι δύο εκ των οποίων είναι από τις μεγαλύτερες της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς και ανήκουν στον …

Σκηνικό κρίσης πριν από τις κάλπες | tovima.gr

Δραματική είναι η εικόνα που παρουσιάζει η ελληνική οικονομία λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές.

Λουκέτα μπαίνουν σε ασφαλιστικές εταιρείες, συμβάσεις ξένων επενδύσεων καταγγέλλονται, επενδυτές από το εξωτερικό εξετάζουν να εγκαταλείψουν τη χώρα και ακτοπλοϊκές εταιρείες βουλιάζουν στα χρέη.

Χθες η αρμόδια αρχή ανακάλεσε την άδεια λειτουργίας πέντε ασφαλιστικών εταιρειών, οι δύο εκ των οποίων είναι από τις μεγαλύτερες της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς και ανήκουν στον όμιλο της Αspis Πρόνοια, με αποτέλεσμα πάνω από 1,1 εκατομμύριο ασφαλισμένοι να βρεθούν στον αέρα και περίπου 6.000 εργαζόμενοι χωρίς δουλειά. Την ίδια στιγμή ο γερμανικός όμιλος ΤhyssenΚrupp, που είναι ιδιοκτήτης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, κατήγγειλε τη σύμβαση που έχει με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας και το Πολεμικό Ναυτικό για την κατασκευή τριών υποβρυχίων, ενώ ο γαλλικός τραπεζικός όμιλος Credit Αgricole φέρεται να μελετά την απεμπλοκή του από την Εμπορική ύστερα από τα συνεχόμενα άσχημα αποτελέσματα της τράπεζας.

Επιπλέον ο ΟΛΠ και προμηθεύτριες εταιρείες κίνησαν διαδικασίες κατάσχεσης πέντε πλοίων της ακτοπλοϊκής εταιρείας G.Α. Ferries προκειμένου να διασφαλίσουν την είσπραξη των οφειλών τους προς αυτές καθώς η G.Α. Ferries πνίγεται στα χρέη. Οι εξελίξεις αυτές είναι κυρίως αποτέλεσμα των εγγενών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία και της έλλειψης κυβερνητικού σχεδιασμού, αδυναμίες που οξύνθηκαν και αναδείχθηκαν εξαιτίας της κρίσης προκαλώντας ντόμινο επιχειρηματικών αποτυχιών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk