Σεμνά & ΤΑΠΕΙΝΑ

Διαβεβαιώσεις προς τους εργαζομένους στον όμιλο του Ιατρικού Κέντρου ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν οι εργασιακές σχέσεις, αλλά, αντιθέτως, το business plan του ομίλου προβλέπει 200 προσλήψεις, παρέχει ο πρόεδρός του κ. Γ. Αποστολόπουλος (σκίτσο) με δηλώσεις του στο «Βήμα». Ο ίδιος εξηγεί ότι η ανησυχία και οι φήμες περί του αντιθέτου και περικοπής των ωρών εργασίας και των αμοιβών ξεκίνησαν με την αναστολή λειτουργίας του θεραπευτηρίου Πειραιά «Ιασις». Ωστόσο οι περισσότεροι από τους 120 εργαζομένους απορροφήθηκαν στις κλινικές του ομίλου.

Διαβεβαιώσεις για προσλήψεις
Διαβεβαιώσεις προς τους εργαζομένους στον όμιλο του Ιατρικού Κέντρου ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν οι εργασιακές σχέσεις, αλλά, αντιθέτως, το business plan του ομίλου προβλέπει 200 προσλήψεις, παρέχει ο πρόεδρός του κ. Γ. Αποστολόπουλος (σκίτσο) με δηλώσεις του στο «Βήμα».

* * *
Ο ίδιος εξηγεί ότι η ανησυχία και οι φήμες περί του αντιθέτου και περικοπής των ωρών εργασίας και των αμοιβών ξεκίνησαν με την αναστολή λειτουργίας του θεραπευτηρίου Πειραιά «Ιασις». Ωστόσο οι περισσότεροι από τους 120 εργαζομένους απορροφήθηκαν στις κλινικές του ομίλου.

Βουτιά…
Μεγάλη βουτιά στη χθεσινή συνεδρίαση για τη μετοχή της Βωβός (-14%%) με αξία συναλλαγών 6,55 εκατ. ευρώ. Η άδεια ανέγερσης του γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό που εξέδωσε το ΥΠΕΧΩΔΕ πυροδότησε τα σενάρια που ήθελαν την κατασκευαστική εταιρεία να παίρνει μια μικρή αποζημίωση και να αποχωρεί από το project της διπλής ανάπλασης. Με ανακοίνωσή της η εταιρεία διαψεύδει τα σενάρια αυτά και αναφέρει πως αν δεν προχωρήσει μαζί με την κατασκευή του γηπέδου και η ανέγερση του εμπορικού κέντρου θα διεκδικήσει αποζημίωση 280 εκατ. ευρώ, αφού η διπλή ανάπλαση έχει κυρωθεί με νόμο από τη Βουλή. Τα 100 εκατ. ευρώ αφορούν την αγορά γης και τα 184 εκατ. ευρώ την εμπορική αξία των κτιρίων που κατεδαφίστηκαν για να μπορέσει να γίνει το εμπορικό κέντρο. Από τη Βωβός περιμένουν την επίσημη απόφαση του ΣτΕ σχετικά με τον ορισμό του συντελεστή δόμησης μετά την προσφυγή 131 πολιτών κατά του εμπορικού κέντρου. Σε ανύποπτο χρόνο ο ίδιος ο εργολάβος κ. Μπ. Βωβός έχει δηλώσει πως αν η απόφαση δεν επιτρέπει την κατασκευή εμπορικού κέντρου, όπως είχε αρχικά σχεδιάσει η εταιρεία, θα μπλοκάρει με ασφαλιστικά μέτρα την ανέγερση του γηπέδου, αφού μέρος του νέου σταδίου του ΠΑΟ «πατά» πάνω σε έκταση της εταιρείας.

Προεκλογικά
Λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές ο ΕΛΓΑ ανακοίνωσε ότι θα χορηγηθούν κρατικές οικονομικές ενισχύσεις συνολικού ύψους περίπου 8,9 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση ζημιών που υπέστησαν 3.672 παραγωγοί 33 νομών της χώρας. Ωστόσο, όπως αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου του ΕΛΓΑ, αφορούν κυρίως το 2007…

* * *
Καλά, τώρα το θυμήθηκαν; Και που το θυμήθηκαν, γιατί το διατυμπανίζουν; Χρειάστηκαν ενάμισι-δύο χρόνια για να δώσουν τις αποζημιώσεις και το λένε;

Αγιασμός στον ΟΑΕΔ
Για 15.000 νέους, ανέργους, ξεκίνησε χθες η σχολική χρονιά. Ο αγιασμός έγινε στο Μοσχάτο, όπου φοιτούν 350 μαθητές, και παραβρέθηκε η υπουργός Απασχόλησης κυρία Φάνη Πάλλη-Πετραλιά .

* * *
Σε όλη την Ελλάδα λειτουργούν 53 σχολές μαθητείας όπου οι 15.000 σπουδαστές επιμορφώνονται. Οι σχολές αυτές προσφέρουν στα παιδιά πρώτα απ΄ όλα ασφάλιση, επαγγελματική κατοχύρωση, δωρεάν βιβλία και αμοιβή.

Σύντομες εκπτώσεις
Τριήμερο εκπτώσεων ξεκίνησαν από χθες τα εμπορικά καταστήματα στον Πειραιά με την ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρας Ελληνικού Εμπορίου. Σήμερα η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά διοργανώνει ειδική εκδήλωση, στην οποία θα παραστούν οι υποψήφιοι βουλευτές της Α΄ Περιφέρειας Πειραιά, «με τους οποίους θα συζητήσουν θέματα του πειραϊκού εμπορίου και της αγοράς».

* * *
Ο εορτασμός πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Νομαρχία Πειραιά και οι χαμηλές τιμές των τριών ημερών αναμένεται ότι θα ενισχύσουν την ισχνή εμπορική κίνηση.

Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Αναβολές και… private clubs Το τεράστιο ροζ, γεμάτο καθρέφτες, δωμάτιο στη βίλα «Ορτανσία», σκαρφαλωμένη στις ψηλότερες και πλέον θεαματικές οροσειρές της Εκάλης, ήταν... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk