Απρόσκοπτη συνέχεια των πτήσεων

Παράταση των συμβάσεων για τις άγονες αεροπορικές γραμμές έως το Νοέμβριο

Την παράταση των υφιστάμενων συμβάσεων για τις άγονες γραμμές με τις Ολυμπιακές Αερογραμμές έως τα τέλη Νοεμβρίου, ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Μεταφορών, ώστε να διασφαλίσει την απρόσκοπτη συνέχεια των πτήσεων στα συγκεκριμένα δρομολόγια.

Την παράταση των υφιστάμενων συμβάσεων με τις Ολυμπιακές Αερογραμμές για την εξυπηρέτηση των άγονων γραμμών έως το τέλος Νοεμβρίου, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Μεταφορών.
Συγκεκριμένα ο κ. Στυλιανίδης υπέγραψε απόφαση με την οποία παρατείνεται μέχρι τέλος Νοεμβρίου, υφιστάμενη σύμβαση που έληγε την 1η Οκτωβρίου.
Στην υπουργική απόφαση αφήνεται επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο η σύμβαση να παραταθεί μέχρι τέλος του 2009 , ημερομηνία που αποτελεί και το απώτατο όριο λειτουργίας των «Ολυμπιακών Αερογραμμών», σύμφωνα με σχετικές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Για την απόφαση αυτή, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου ελήφθησαν υπόψη:
Η συνεχής, πέραν των 50 ετών, και αδιάκοπη προϋπηρεσία της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» και των «Ολυμπιακών Αερογραμμών» στις ελληνικές άγονες γραμμές.
Το γεγονός ότι οι «Ολυμπιακές Αερογραμμές» μπορούν να αξιοποιήσουν την επιχειρησιακή προετοιμασία και το στόλο της «Olympic Air», της θυγατρικής εταιρείας που συστάθηκε για τις ανάγκες της αποκρατικοποίησης.
Την πρόταση της «Olympic Air» προς τις «Ολυμπιακές Αερογραμμές» να συνδράμουν στη διασφάλιση της απρόσκοπτης συνέχειας των πτήσεων στο σύνολο των άγονων αεροπορικών γραμμών, χωρίς καμία κρατική οικονομική επιδότηση για τη μεταβατική περίοδο.

Η μεταβατική αυτή λύση την οποία προέκρινε ο ΥΜΕ, καταλήγει η ανακοίνωση, διασφαλίζει αφενός μεν αξιόπιστες πτήσεις για το σύνολο των άγονων αεροπορικών γραμμών, αφετέρου δε τη μη επιβάρυνση του Ελληνικού Δημοσίου, αφού κατά τη μεταβατική περίοδο το Ελληνικό Δημόσιο δεν θα καταβάλει επιδότηση στις «Ολυμπιακές Αερογραμμές».-

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk