Νέος μέτοχος, με 20%, στη ΝΕΛ

Νέα δεδομένα εκτιμάται ότι δημιουργεί στην ελληνική ακτοπλοΐα η πώληση του 19,98% των μετοχών της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου (ΝΕΛ) που κατείχε ο μέχρι πρότινος διευθύνων σύμβουλός της και νυν πρόεδρός της κ. Απ. Βεντούρης στον κ. ΜιλτιάδηΜιχαήλ Βάγγερ, κυρίως γιατί κανείς δεν γνωρίζει τις προθέσεις του τελευταίου για το μέλλον της εταιρείας. Η συμφωνία της πώλησης του εν λόγω πακέτου ολοκληρώθηκε, ως γνωστόν, την περασμένη Παρασκευή αργά το απόγευμα, οπότε και οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία για την παραχώρηση 28.

Νέα δεδομένα εκτιμάται ότι δημιουργεί στην ελληνική ακτοπλοΐα η πώληση του 19,98% των μετοχών της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου (ΝΕΛ) που κατείχε ο μέχρι πρότινος διευθύνων σύμβουλός της και νυν πρόεδρός της κ. Απ. Βεντούρης στον κ. ΜιλτιάδηΜιχαήλ Βάγγερ, κυρίως γιατί κανείς δεν γνωρίζει τις προθέσεις του τελευταίου για το μέλλον της εταιρείας. Η συμφωνία της πώλησης του εν λόγω πακέτου ολοκληρώθηκε, ως γνωστόν, την περασμένη Παρασκευή αργά το απόγευμα, οπότε και οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία για την παραχώρηση 28.374.285 μετοχών της ΝΕΛ, ένα πλήθος μετοχών που αντιστοιχεί στο 19,98% του συνόλου των μετοχών, αντί των 0,52 σεντς ανά μετοχή περίπου.

Οπως είναι ήδη γνωστό, η μετοχή της ΝΕΛ δεν διαπραγματεύεται προς το παρόν στο Χρηματιστήριο Αθηνών και κατά τη διάρκεια της τελευταίας διαπραγμάτευσής της είχε κλείσει στα 0,48 σεντς ανά τεμάχιο. Σε σύγκριση με την τιμή αυτή, η οποία λογικά και αποτέλεσε το σημείο εκκίνησης της διαπραγμάτευσης μεταξύ των κκ. Βεντούρη και Βάγγερ, η τιμή στην οποία τελικά επιτεύχθηκε η συμφωνία εκτιμάται ότι κινείται σε λογικά επίπεδα. Εκτός από τον κ. Βάγγερ, μέτοχοι επίσης στη ΝΕΛ είναι η Μillennium Βank με 8,85 % περίπου, η ΜFGlobal UΚ Limited με ποσοστό 11,51%, αλλά και ο κ. Βεντούρης με ποσοστό μικρότερο του 5%. Οπως ανέφεραν πηγές του «Βήματος», «η κίνηση του κ. Βεντούρη να προχωρήσει στην πώληση ενός μεγάλου ποσοστού της ΝΕΛ εμπεριέχει μεταξύ των άλλων και το στοιχείο της συνέχειας, υπό την έννοια πως η πώληση αυτή επιτεύχθηκε και επειδή ο νέος κάτοχος του 20% εμφανίζεται έτοιμος να επενδύσει στην εταιρεία με σκοπό την ανάπτυξή της».

Στην πραγματικότητα, όμως, ουδείς γνωρίζει προς το παρόν τις πραγματικές προθέσεις του νέου μετόχου ούτε ποιος είναι, πέραν του ότι συνδέεται συγγενικά από την πλευρά της μητέρας του με την οικογένεια Λαιμού, ένα στοιχείο που αρκεί για να πυροδοτήσει σενάρια, αλλά τελικά δεν φτάνει από μόνο του για να επιβεβαιώσει τα όποια σενάρια βλέπουν το φως της δημοσιότητας από την περασμένη Παρασκευή.

Περισσότερο από όλους τις εξελίξεις στη ΝΕΛ παρακολουθεί η Ηellenic Seaways, η οποία κατά περιόδους είχε αναφερθεί ως η εταιρεία εκείνη στην οποία θα κατέληγε κάποια στιγμή μέσω εξαγοράς ή συγχώνευσης.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο αποτελείται πλέον από τους κκ. Απ. Βεντούρη, πρόεδρο, Μιλτιάδη-Μιχαήλ Βάγγερ, αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, Ιωάννη Σηφάκη, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος, Ιωάννη Ζούρο, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος, Γ. Δημόπουλο, μη εκτελεστικό μέλος, Λύσσανδρο-Γεώργιο Τζιλόγλου-Τζιλίδη, εκτελεστικό μέλος, και Ιωάννη Ρεκούμη, μη εκτελεστικό μέλος. Τέλος, ως Γενικός Εντεταλμένος Σύμβουλος της εταιρείας (CΕΟ) ορίστηκε ο κ. Ιωάννης Αβραντίνης με αρμοδιότητα την από κοινού με τον διευθύνοντα σύμβουλο διοίκηση και εκπροσώπηση της εταιρείας.

Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk