Αυστηρή εφαρμογή των νόμων

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών επικροτεί την απόφαση για τα «λουκέτα»

Η αυστηρή εποπτεία εξασφαλίζει υγιείς όρους λειτουργίας για όλες τις ασφαλιστικές εταιρίες, οι οποίες τιμούν τις υποχρεώσεις και τις δεσμεύσεις τους έναντι των πελατών τους, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.

‘«Kάθε δυνατή προσπάθεια» για την απορρόφηση των εργαζομένων των ασφαλιστικών εταιριών πού έκλεισαν με την απόφαση της ΕΠΕΙΑ από τα λοιπά μέλη της, καθώς και να φροντίσει σε συνεργασία με το Επικουρικό Κεφάλαιο, να λειτουργήσει και σε αυτή την περίπτωση το Σύστημα Φιλικού Διακανονισμού, για τις ζημιές κλάδου Αστικής Ευθύνης Αυτοκινήτων, δεσμεύεται να καταβάλει η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.

Στην ανακοίνωση της Επιτροπής αναφέρεται ότι «πρόκειται για σοβαρότατες αποφάσεις της εποπτικής αρχής, η οποία καθιστά πλέον σαφή την πρόθεσή της για αυστηρή και χωρίς παρεκκλίσεις εφαρμογή των νόμων προς όφελος των καταναλωτών».

Η ΕΑΕΕ έχει επανειλημμένα εκφρασθεί υπέρ της αναγκαιότητας να αποκτήσει η ασφαλιστική αγορά απόλυτη φερεγγυότητα και αξιοπιστία, προϋποθέσεις απαραίτητες και ουσιώδεις για την ανάπτυξή της.

Γι’ αυτό και θεωρεί ότι αποφάσεις, όπως οι παρούσες που συμβάλλουν στην εξυγίανση της ασφαλιστικής αγοράς, όσο οδυνηρές και αν είναι, κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Η αυστηρή εποπτεία εξασφαλίζει υγιείς όρους λειτουργίας για όλες τις ασφαλιστικές εταιρίες, οι οποίες τιμούν τις υποχρεώσεις και τις δεσμεύσεις τους έναντι των πελατών τους.

Με γνώμονα την έγκυρη ενημέρωση του ασφαλιστικού κοινού, η ΕΑΕΕ αισθάνεται την ανάγκη να γνωρίσει ότι:

– Με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση η Πολιτεία προνόησε για την προστασία των ασφαλισμένων κλάδου ζωής και σε εφαρμογή αυτής αναμένουμε την ανακοίνωση συγκεκριμένων μέτρων.

– Σύμφωνα με την ισχύουσα ασφαλιστική νομοθεσία, παρέχεται πλήρης προστασία προς τους τρίτους ζημιωθέντες από τροχαία ατυχήματα μέσω του Επικουρικού Κεφαλαίου, το οποίο αναλαμβάνει αυτοδικαίως όλες τις εκκρεμείς ζημίες καθώς και αυτές που θα λάβουν χώρα μέσα στις επόμενες τριάντα ημέρες από την οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας και που αφορούν στον κλάδο αστικής ευθύνης αυτοκινήτων.

Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk