Δεν δίνει το μάνατζμεντ

«Φρένο» της Deutsche Telekom στην επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας για τον ΟΤΕ

Η Deutsche Telekom δεν δείχνει διατεθειμένη να επαναδιαπραγματευθεί τη συμφωνία για το ΟΤΕ, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του μέλους του συμβουλίου εκτελεστικής διοίκησης της Deutsche Telekom για τη ΝΑ Ευρώπη, Γκουίντο Κέρκχοφ.

Η Deutsche Telekom δεν δείχνει διατεθειμένη να επαναδιαπραγματευθεί τη συμφωνία για τον ΟΤΕ, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του μέλους του συμβουλίου εκτελεστικής διοίκησης της γερμανικής εταιρείας για τη ΝΑ Ευρώπη, Γκουίντο Κέρκχοφ.

Ο κ. Κέρκχοφ, που είναι και μέλος του ΔΣ του ΟΤΕ, μίλησε το βράδυ της Δευτέρας σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου.

«Η DT κρατά τις συμφωνίες της και περιμένει και από τα συμβαλλόμενα μέρη να κάνουν το ίδιο. Έχουμε επενδύσει πολλά στον ελληνικό οργανισμό και είναι δύσκολο να λάβουμε μία αντιπρόταση, που να μας ικανοποιεί» είπε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του.

Ο κ. Κέρκχοφ ανέφερε ότι η DT δεν παρεμβαίνει στις «πολιτικές εξελίξεις» ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο επαναγοράς του 5% από το Δημόσιο, σημείωσε είπε ότι «πέντε πάνω πέντε κάτω δεν αλλάζει τίποτα ουσιαστικό», προσθέτοντας ότι αυτό το ποσοστό μπορεί να το αγοράσει όποιος θέλει φθηνότερα μέσω του Χρηματιστηρίου.

«Η συμφωνία θα παραμείνει απαράλλαχτη για μεγάλο χρονικό διάστημα», επισήμανε και τόνισε ότι ο έλεγχος του μάνατζμεντ είναι ένας από τους κυριότερους λόγους για τους οποίους έκλεισε τη συμφωνία για τον ΟΤΕ.

Επίσης, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο μείωσης του προσωπικού κατά 2.000 άτομα, η οποία θα μπορούσε να εξοικονομήσει ετησίως 130 εκατ. ευρώ.

Όπως είπε, η σταθερή τηλεφωνία του ΟΤΕ έχει το χαμηλότερο περιθώριο EBITDA (κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων) στον όμιλο της DT και η μείωση θα ενισχύσει κατά 20% το EBITDA και 10% τη ρευστότητα.

Παράληλα, σχολίασε ότι στον ΟΤΕ υπάρχουν «μεγάλοι μισθοί», περίπου 15% υψηλότεροι απ’ ότι στη Γερμανία.

Τέλος, για το δίκτυο οπτικών ινών, στήριξε τη διοίκηση του ΟΤΕ και είπε ότι χρειάζεται συνεργασία με το Δημόσιο για τον καθορισμό του ρυθμιστικού πλαισίου, καθώς, όπως είναι γνωστό, διαφωνεί με την κυβέρνηση για το σχέδιο.

Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk