Εντονη φημολογία για την Εμπορική Τράπεζα

Oργίασαν χθες για μία ακόμη φορά οι φήμες περί πώλησης της Εμπορικής Τράπεζας από τη βασική μέτοχο Credit Αgricole με αφορμή την επίσκεψη στη χώρα μας του προέδρου του γαλλικού ομίλου κ. Georges Ρauget και τη σημαντική άνοδο της τιμής της μετοχής της. Στην αγορά «έπαιξε» το σενάριο πώλησης της Εmporiki Βank σε ελληνικό τραπεζικό όμιλο, γεγονός που πυροδότησε τη ζήτηση για τη μετοχή στο ταμπλό του ΧΑ οδηγώντας την σε κέρδη της τάξεως του 9%. Σημειώνεται ότι ο τίτλος έχει ενταχθεί …

Εντονη φημολογία για την Εμπορική Τράπεζα | tovima.gr

Oργίασαν χθες για μία ακόμη φορά οι φήμες περί πώλησης της Εμπορικής Τράπεζας από τη βασική μέτοχο Credit Αgricole με αφορμή την επίσκεψη στη χώρα μας του προέδρου του γαλλικού ομίλου κ. Georges Ρauget και τη σημαντική άνοδο της τιμής της μετοχής της. Στην αγορά «έπαιξε» το σενάριο πώλησης της Εmporiki Βank σε ελληνικό τραπεζικό όμιλο, γεγονός που πυροδότησε τη ζήτηση για τη μετοχή στο ταμπλό του ΧΑ οδηγώντας την σε κέρδη της τάξεως του 9%. Σημειώνεται ότι ο τίτλος έχει ενταχθεί στην κατηγορία ειδικών χαρακτηριστικών λόγω της χαμηλής διασποράς του, αφού η Credit Αgricole διατηρεί ποσοστό άνω του 87% στο μετοχικό της κεφάλαιο, βρίσκεται δηλαδή λίγο χαμηλότερα από τα επίπεδα του 90% που θα της επιτρέψουν να βγάλει τη μετοχή από το ΧΑ.

Κύκλοι προσκείμενοι στη διοίκηση της τράπεζας διέψευσαν ότι ο κ. Ρauget βρίσκεται στην Ελλάδα για να διαπραγματευθεί την πώληση της Εμπορικής, προσθέτοντας ότι πρόκειται για μια προγραμματισμένη επίσκεψη στο πλαίσιο των αναγκαίων για τη λειτουργία του ομίλου συσκέψεων με τα στελέχη της Credit Αgricole στη χώρα μας. Εξάλλου ο διευθύνων σύμβουλος της Εμπορικής κ. Αlain Strub, ο οποίος αντικατέστησε πριν από λίγους μήνες τον κ. Α. Κροντηρά, έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή σχέδιο για την επιστροφή της τράπεζας σε κερδοφορία το 2010.

Το πλάνο που έχει γνωστοποιηθεί περιλαμβάνει τον περιορισμένο των εξόδων σε ποσοστό άνω του 20%. Για τον λόγο αυτόν σε βάθος τριετίας το προσωπικό της τράπεζας θα μειωθεί στα 4.000 άτομα από 5.500 που είναι σήμερα.

Από τα ως τώρα αποτελέσματα όμως προκύπτει ότι το πλάνο έχει ήδη πέσει έξω. Υπενθυμίζεται ότι το 2008 οι ζημιές του ομίλου της Εμπορικής ανήλθαν σε 492 εκατ. ευρώ, ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2009 έφτασαν τα 359 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk