«Εισαγωγή του θεσμού της πτώχευσης ιδιώτη ή νοικοκυριού στην Ελλάδα»

Εισαγωγή στην Ελλάδα του θεσμού της πτώχευσης ιδιώτη ή νοικοκυριού που αντιμετωπίζει οικονομική αδυναμία να ξεπληρώσει τις υποχρεώσεις του προς τις τράπεζες αφορά η πρόταση του ΠαΣοΚ, η οποία δίνει τη δυνατότητα σε όσους καταναλωτές έχουν διαπιστωμένη και μόνιμη αδυναμία να αποπληρώσουν τα χρέη τους να τα ρυθμίσουν και να απαλλαγούν από αυτά, εξοφλώντας ένα μέρος των χρεών. Αυτό διευκρίνισε χθες ο εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ κ. Γ. Παπακωνσταντίνου με αφορμή δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο …

«Εισαγωγή του θεσμού της πτώχευσης  ιδιώτη ή νοικοκυριού στην Ελλάδα» | tovima.gr

Εισαγωγή στην Ελλάδα του θεσμού της πτώχευσης ιδιώτη ή νοικοκυριού που αντιμετωπίζει οικονομική αδυναμία να ξεπληρώσει τις υποχρεώσεις του προς τις τράπεζες αφορά η πρόταση του ΠαΣοΚ, η οποία δίνει τη δυνατότητα σε όσους καταναλωτές έχουν διαπιστωμένη και μόνιμη αδυναμία να αποπληρώσουν τα χρέη τους να τα ρυθμίσουν και να απαλλαγούν από αυτά, εξοφλώντας ένα μέρος των χρεών. Αυτό διευκρίνισε χθες ο εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ κ. Γ. Παπακωνσταντίνου με αφορμή δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο το ΠαΣοΚ, σε περίπτωση που γίνει κυβέρνηση, θα χαρίσει διά νόμου τραπεζικά δάνεια σε όσους αδυνατούν να τα αποπληρώσουν.

Οπως είπε, «η Νέα Δημοκρατία πιάστηκε αδιάβαστη», διότι «δεν κατάλαβε ότι η αναφορά ήταν σε ένα νομοσχέδιο το οποίο είχε βγει σε δημόσια διαβούλευση εδώ και μήνες και είχε κατατεθεί στη Βουλή». Οπως εξήγησε, «σήμεραστη χώρα μας κανένας δεν μπορεί να αγνοήσει το γεγονός ότι όλο και περισσότερα νοικοκυριά δυσκολεύονται να αποπληρώσουν τις δόσεις των δανείων τους. Δεν μπορεί να αγνοήσει το γεγονός ότι σχεδόν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρεςυπάρχει νομοθεσίαη οποία βοηθάει τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά να ξεπεράσουν το πρόβλημα».

«Η πρόταση δίνει τη δυνατότητα,με συγκεκριμένους κανόνες και μέσα από μια καθορισμένη δικαστική διαδικασία, σε όσους καταναλωτές έχουν διαπιστωμένη και μόνιμη αδυναμία να αποπληρώσουν τα χρέη τους,να τα ρυθμίσουν και να απαλλαγούν από αυτά,εξοφλώντας- με ρεαλιστικούς όρους, με βάση το εισόδημά τους- ένα μέρος των χρεών,το οποίο καθορίζεται από το Δικαστήριο και δεν μπορεί να είναι μικρότερο από το 10% των οφειλών». Οπως διευκρίνισε, «απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μην υφίστανται περιουσιακά στοιχεία και να μην επαρκούν τα τρέχοντα εισοδήματα του καταναλωτή για την ικανοποίηση αυτών των δανειακών υποχρεώσεων.Και σε αυτή την περίπτωσηο οφειλέτης αναλαμβάνει μια ρητή και συγκεκριμένη υποχρέωση στο Δικαστήριο, να καταθέτει κάθε μήνα,για τρία έως πέντε έτη, ένα μέρος του εισοδήματός του στους πιστωτές».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk