Αρχίζει «μάχη» για τα μερίδια αγοράς

Σε περίοδο οικονομικής κρίσης, όπως είναι η σημερινή, αλλά και σαφών ενδείξεων συρρίκνωσης της ασφαλιστικής αγοράς, δεν είναι λίγες οι ασφαλιστικές εταιρείες που ετοιμάζονται να απορροφήσουν την ασφαλιστική παραγωγή που «απελευθερώνει» η ανάκληση της άδειας λειτουργίας των πέντε εταιρειών. Είναι γνωστός εξάλλου ο αμείλικτος «πόλεμος» που διεξάγεται έτσι κι αλλιώς- πόσο μάλλον σήμεραστη συγκεκριμένη αγορά. Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής …

Σε περίοδο οικονομικής κρίσης, όπως είναι η σημερινή, αλλά και σαφών ενδείξεων συρρίκνωσης της ασφαλιστικής αγοράς, δεν είναι λίγες οι ασφαλιστικές εταιρείες που ετοιμάζονται να απορροφήσουν την ασφαλιστική παραγωγή που «απελευθερώνει» η ανάκληση της άδειας λειτουργίας των πέντε εταιρειών. Είναι γνωστός εξάλλου ο αμείλικτος «πόλεμος» που διεξάγεται έτσι κι αλλιώς- πόσο μάλλον σήμεραστη συγκεκριμένη αγορά.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΕΠΕΙΑ) – είναι του πρώτου εξαμήνου του 2009 -, η Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ κατέχει το 0,13% της αγοράς του Κλάδου Ζημιών, η Ασπίς Πρόνοια ΑΕΑΖ κατέχει το 3,23%, η Γενική Ενωση ΑΕΓΑ 3,36%, η Γενική Πίστη ΑΕΓΑ το 0,83%. Συ νολικά οι τέσσερις εταιρείες του κ. Ψωμιάδη κατέχουν το 7,55% και η Σκούρτης ΑΕΓΑ το 0,48%. Ετσι, στον κλάδο ζημιών οι ανακληθείσες εταιρείες κατέχουν το 8,03%. Στον Κλάδο Ζωής η Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ κατείχε το 7,07%.

Η μεγάλη μάχη πάντως θα δοθεί στον κλάδο του αυτοκινήτου. Οπως είναι γνωστό, εφέτος λόγω της συγκεκριμένης οικονομικής συγκυρίας το σύνολο σχεδόν των ασφαλιστικών εταιρειών έχει στραφεί στον κλάδο του αυτοκινήτου- αρκετές εκ των οποίων παλαιότερα τον «σνομπάριζαν» λόγω του υψηλού κόστους λειτουργίας-, δεδομένου ότι εξαιτίας της υποχρεωτικής ασφαλιστικής κάλυψης μπορούν να αντιμετωπίσουν ως έναν βαθμό τα προβλήματα ρευστότητας που είναι εμφανή στη λειτουργία τους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk