Συμπληρώνει πέντε χρόνια

Το νερό και η διαχείρισή του, στο επίκεντρο των εκδηλώσεων του Megaron Plus

Η πτώση του Τείχους του Βερολίνου, ένα Νόμπελ Χημείας από το Ισραήλ και το μείζον ζήτημα της εποχής μας, το νερό και η διαχείρισή του, είναι στο επίκεντρο των εκδηλώσεων του Megaron Plus για το τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου.

Η πτώση του Τείχους του Βερολίνου, ένα Νόμπελ Χημείας από το Ισραήλ και το μείζον ζήτημα της εποχής μας, το νερό και η διαχείρισή του, είναι στο επίκεντρο των εκδηλώσεων του Megaron Plus για το τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου.

Από τις 21 Οκτωβρίου και με τίτλο «Νερό για όλους» εγκαινιάζεται η διαδραστική έκθεση του Γαλλικού Εθνικού Ιδρύματος Επιστημών και Βιομηχανίας La Villette, για να προβληματίσει και να ενημερώσει το κοινό για τη μεγάλη και ζωτικής σημασίας πρόκληση του 21ου αιώνα.

Στην ίδια θεματική ενότητα εντάσσεται και το διήμερο διεθνές συμπόσιο (22-23/10) με θέμα «Βιώσιμη Ανάπτυξη και Νερό: Μια παγκόσμια πρόκληση για τοπικές δράσεις». Ακόμα μια πλευρά του ζητήματος αποκαλύπτεται και στην ημερίδα στις 9/12 «Το νερό στην εποχή της κλιματικής αλλαγής».

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου του Megaron Plus, που φέτος κλείνουν πέντε χρόνια, παρουσίασε την Τρίτη εκ μέρους του συλλόγου Φίλων της Μουσικής ο Ιωάννης Μάνος.

Ανάμεσα στις ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις είναι η δημόσια συζήτηση (16/11) για την πτώση του Τείχους του Βερολίνου το 1989, με τον πρόεδρο της Βουλής του κρατιδίου του Βερολίνου Βάλτερ Μόμπερ, τον πρώην πρωθυπουργό Ρηνανίας Μπέρνχαρντ Βόγκελ και τον πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος SPD Ρίχαρντ Σρέντερ.

Επίσης, στην αξιόλογη ημερίδα (11/11) με θέμα «Οι βιβλιοθήκες τον 21ο αιώνα: Καινοτομία, δημιουργικότητα και κοινωνικά δίκτυα», όπου βιβλιοθηκονόμοι, καθηγητές, διευθυντές βιβλιοθήκης θα θέσουν επί τάπητος το ζήτημα.

Ανάμεσα στις εκδηλώσεις είναι και το στρογγυλό τραπέζι (12/10) «Το Βυζάντιο και η αρχαία ελληνική σκέψη», συνάντηση που συντονίζει η Ελένη Αρβελέρ, σχετικά με τα αναγεννησιακά φαινόμενα στη διάρκεια του Μεσαίωνα σε ανατολή και δύση.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η διάλεξη (19/10) του ψυχιάτρου Ματθαίου Γιοσαφάτ με θέμα «Συνειδητοί και ασυνείδητοι παράγοντες στην επιλογή συντρόφου στο γάμο. Είδη γάμου και τα προβλήματά τους».

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν στις 14/12 με τον Ισραηλινό καθηγητή στην Ιατρική Σχολή της Χάιφας και Νομπελίστα Ααρον Τσεχάνοβερ (Νόμπελ Χημείας 2004), ο οποίος θα δώσει διάλεξη με θέμα «Πού μας οδηγεί η Ιατρική του 21ου αιώνα;».

Archive
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk