Σχέδιο και προτεραιότητες

Συνέντευξη Παπανδρέου στο Reuters με απαντήσεις για την οικονομία

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνει τις θέσεις του για δικαιότερο φορολογικό σύστημα, είσπραξη τουλάχιστον του 1/4 από τα 31 δισ. ευρώ, και κατάθεση στην Κομισιόν ενός τριετές σχεδίου για την οικονομία.

Στις προτεραιότητές του στον τομέα της οικονομίας αναφέρθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. «Δεν είναι στις προθέσεις μου να επιβαρύνω τη χώρα με περισσότερα χρέη φέτος» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι πρώτα θα εξεταστεί η κατάσταση της οικονομίας. Παράλληλα, ξεκαθαρίζει ότι δεν θα προβεί σε επανακρατικοποιήσεις, αλλά θα επανεξετάσει τις συμβάσεις για «ενδεχόμενες βελτιώσεις που θα εξασφάλιζαν τα εθνικά συμφέροντα».

Στην ίδια συνέντευξη δηλώνει ότι η φορολογία των επιχειρήσεων (25%) δεν πρόκειται να αυξηθεί, ενώ θα μπορούσε ακόμα και να μειωθεί εφόσον τα κέρδη επενδυθούν στην εταιρεία. Οι επενδυτές πάντως θα πληρώσουν μεγαλύτερους φόρους για κέρδη κεφαλαίου και μερίσματα, τα οποία θα φορολογούνται ως προσωπικό εισόδημα. «Ένα πιο δίκαιο φορολογικό σύστημα θα επιφέρει περισσότερα έσοδα» κατέληξε.

Σχετικά με τα ανείσπρακτα χρέη, υποστηρίζει ότι το 1/4 από τα 31 δισ. ευρώ θα μπορούσαν να ενισχύσουν άμεσα τα δημόσια Ταμεία. «Θα πάρουμε άμεσα μέτρα για να θέσουμε σε κίνηση ξανά την οικονομία μας» τόνισε, προσθέτοντας ότι η διαφάνεια στις κρατικές προμήθειες θα είναι μία από τις βασικές του προτεραιότητες. Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι θα κατατεθεί στις Βρυξέλλες ένα αξιόπιστο τριετές σχέδιο για το δραστικό περιορισμό των ελλειμμάτων και των χρεών. «Δεν ζητάμε την κατανόησή τους, ζητάμε την υποστήριξη τους σε ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα» εξήγησε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk