Συνεχής παραγωγή εμβολίων

Ο ιός της νέας γρίπης δεν έχει μεταλλαχθεί, καθησυχάζει ο ΠΟΥ

Εικοσιπέντε φαρμακοβιομηχανίες παγκοσμίως παράγουν αυτήν την εποχή εμβόλια κατά του ιού Η1Ν1.

Ο ιός Η1Ν1 της νέας γρίπης προς το παρόν δεν έχει μεταλλαχθεί, τόνισε από το Χονγκ Κονγκ η γενική διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Δρ Μάργκαρετ Τσαν, καθησυχάζοντας την παγκόσμια κοινή γνώμη.

«Ο ιός μπορεί να μεταλλαχθεί ανά πάσα στιγμή. Αλλά σύμφωνα με τα δεδομένα των εργαστηρίων σε όλον τον κόσμο, μπορούμε να βεβαιώσουμε ότι από τον Απρίλιο ο ιός παραμένει ίδιος» υπογράμμισε η ίδια, σημειώνοντας ότι μέχρι τώρα τα εμβόλια έχουν αποδειχθεί πολύ αποτελεσματικά.

Η Δρ. Τσαν επισήμανε πως η παραγωγή εμβολίων κατά της νέας γρίπης θα φτάσει τα τρία δισεκατομμύρια δόσεις μέσα στον επόμενο χρόνο, αφού περίπου 25 φαρμακοβιομηχανίες παγκοσμίως παράγουν αυτήν την εποχή εμβόλια κατά του ιού Η1Ν1.

«Οι περισσότερες από τις εταιρίες αυτές βρίσκονται σε αναπτυγμένες χώρες, αλλά με μεγάλη ικανοποίηση βλέπω και κάποιες αναπτυσσόμενες χώρες να προχωρούν στην παρασκευή του δικού τους εμβολίου και η Κίνα είναι ένα από τα πρώτα παραδείγματα» σημείωσε, διευκρινίζοντας πως πέντε κινεζικές εταιρίες πήραν την επίσημη έγκριση να παρασκευάσουν το εμβόλιο.

Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk