«Δεν πληρούνται προϋποθέσεις»

Ενστάσεις για την κατασκευή ΧΥΤΑ στο Γραμματικό εκφράζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τονίζει ότι κάποιες βασικές προϋποθέσεις για τη δημιουργία του ΧΥΤΑ στο Γραμματικό δεν πληρούνται και ως εκ τούτου δεν θα προβεί στις πληρωμές των δαπανών των εν λόγω έργων.

Ενστάσεις για το θέμα της δημιουργίας του ΧΥΤΑ στο Γραμματικό εκφράζει η Κομισιόν, τονίζοντας ότι δεν τηρούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις για τη λειτουργία τους, ενώ δεν βρίσκει κατάλληλη τη μέθοδο υγειονομικής ταφής των αποβλήτων. Σχετική ερώτηση είχε καταθέσει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Χουντής.

Με απάντησή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τονίζει ότι κάποιες βασικές προϋποθέσεις για τη δημιουργία του ΧΥΤΑ στο Γραμματικό δεν πληρούνται και ως εκ τούτου δεν θα προβεί στις πληρωμές των δαπανών των εν λόγω έργων.

Τονίζει μάλιστα πως: «Εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση της μη τήρησης συγκεκριμένων προϋποθέσεων η Επιτροπή επιφυλάσσεται του δικαιώματος να αναστείλει τις πληρωμές».

Χαρακτηρίζει επίσης αναγκαία την προώθηση νέων τεχνολογιών διαχείρισης αποβλήτων, όπως η θερμική επεξεργασία με υψηλή ενεργειακή απόδοση, καθώς «η μέθοδος υγειονομικής ταφής αποτελεί τον τελευταίο, στην ιεραρχία διαχείρισης αποβλήτων, τρόπο διάθεσης και φαίνεται ότι δεν τυγχάνει κοινωνικής αποδοχής».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk