Βρίσκονται στο «κόκκινο»

Πέντε ασφαλιστικές εταιρίες υπό εξέταση στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εποπτείας

Κρίσιμη για πέντε ασφαλιστικές εταιρείες είναι η συνεδρίαση της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης,η οποία καλείται να αποφασίσει αν έχουν ανταποκριθεί ή όχι στην υποχρέωση ενίσχυσης των ιδίων κεφαλαίων τους.

Πέντε ασφαλιστικές εταιρίες υπό εξέταση στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εποπτείας | tovima.gr

Κρίσιμη για πέντε ασφαλιστικές εταιρείες είναι η συνεδρίαση της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης, η οποία καλείται να αποφασίσει αν έχουν ανταποκριθεί ή όχι στην υποχρέωση ενίσχυσης των ιδίων κεφαλαίων τους.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα», οι τέσσερις από τις πέντε εταιρείες ανήκουν σε όμιλο που έως τις 15 Σεπτεμβρίου έπρεπε να έχει καλύψει άνοιγμα 203,59 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον όμιλο, έχει κατατεθεί εγγυητική επιστολή ποσού 300 εκατ. ευρώ και εν συνεχεία η Επιτροπή ζήτησε από την Τράπεζα της Ελλάδος να ελέγξει αν τα κεφάλαια είναι άμεσα ρευστοποιήσιμα.

Η γνωμοδότηση της κεντρικής τράπεζας αναμένεται ακόμη και εντός της ημέρας και θα έχει βαρύνουσα σημασία για την αξιοπιστία της επιστολής, όπως και για τη διαμόρφωση οριστικής γνώμης από την Επιτροπή.

Το πρόβλημα της κεφαλαιακής επάρκειας των εταιρειών αποτελούσε ανέκαθεν την αχίλλειο πτέρνα της ασφαλιστικής αγοράς και μέχρι σήμερα έχουν ανακληθεί οι άδειες συνολικά 50 εταιρειών, οι περισσότερες από τον κλάδο αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα στοιχεία του εξαμήνου δείχνουν επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης για σημαντικό αριθμό εταιρειών, που εμφάνισαν μείωση κερδοφορίας ή διεύρυνση ζημιών. Σύμφωνα με τα στοιχεία, φέτος τα κέρδη του κλάδου μειώθηκαν και περιορίστηκαν, από 24,5 εκατ. ευρώ πέρυσι, σε 13,4 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk