ATZENTA ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ

Στο πλαίσιο του εορτασμού του Παγκόσμιου Ετους Αστρονομίας 2009 διοργανώνεται το 9ο Ελληνικό Αστρονομικό Συνέδριο, παράλληλα με μια σειρά από εκδηλώσεις αστρονομίας για το ευρύ κοινό της Αθήνας. Η έναρξή του θα γίνει σήμερα, στις 7 μ.μ., στο Μέγαρο της Ακαδημίας Αθηνών (Πανεπιστημίου 28), με την ομιλία του ακαδημαϊκού κ. Σταμάτη Κριμιζή,«Λαμπροί δακτύλιοι,τεράστιες λίμνες και πίδακες πάγου:Η διαστημική αποστολή CassiniΗuygens αποκαλύπτει τα μυστικά του Κρόνου».Ο ομιλητής, ο οποίος ηγείται μιας εκ των επιστημονικών ομάδων του διαστημοπλοίου, θα αναφερθεί στις σημαντικότερες από αυτές τις ανακαλύψεις.

ATZENTA  ΤΗΣ  ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ | tovima.gr

20-24 Σεπτεμβρίου Ελληνικό Αστρονομικό Συνέδριο, με ομιλία Κριμιζή
ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΦΥΣΙΚΗΣ «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
Στο πλαίσιο του εορτασμού του Παγκόσμιου Ετους Αστρονομίας 2009 διοργανώνεται το 9ο Ελληνικό Αστρονομικό Συνέδριο, παράλληλα με μια σειρά από εκδηλώσεις αστρονομίας για το ευρύ κοινό της Αθήνας. Η έναρξή του θα γίνει σήμερα, στις 7 μ.μ., στο Μέγαρο της Ακαδημίας Αθηνών (Πανεπιστημίου 28), με την ομιλία του ακαδημαϊκού κ. Σταμάτη Κριμιζή,«Λαμπροί δακτύλιοι,τεράστιες λίμνες και πίδακες πάγου:Η διαστημική αποστολή CassiniΗuygens αποκαλύπτει τα μυστικά του Κρόνου».Ο ομιλητής, ο οποίος ηγείται μιας εκ των επιστημονικών ομάδων του διαστημοπλοίου, θα αναφερθεί στις σημαντικότερες από αυτές τις ανακαλύψεις. Για το όλο πρόγραμμα του συνεδρίου επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www. helas. gr/conf/2009/index. php/.

23-25 Σεπτεμβρίου Συνέδριο για την e-Δημοκρατία της επόμενης γενιάς
ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΕΒΕΑ, ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 6, ΑΘΗΝΑ
Παρά τον εξοστρακισμό της από τις προεκλογικές τηλεμαχίες, η μορφή της δημοκρατίας στην Κοινωνία της Πληροφορίας απασχολεί έντονα τους ειδικούς. Ειδικότερα, στο 3ο Διεθνές Συνέδριο Ηλεκτρονικής Δημοκρατίας που θα φιλοξενήσουμε εφέτος η θεματική είναι «Κοινωνία της επόμενης γενιάς: Τεχνολογικά και νομικά θέματα». Για το ποια ακριβώς είναι αυτά τα προβλήματα και πώς (θα μπορούσαμε) να τα αντιμετωπίσουμε, διαβάστε την ιστοσελίδα www.edemocracy2009.gr/.

25-27 Σεπτεμβρίου 2ο Μεσογειακό Συνέδριο «Περιβάλλον και Νέες Τεχνολογίες»
HOTEL ΑΓΝΑΝΤΙ, ΠΑΡΟΙΚΙΑ, ΠΑΡΟΣ
Το 2ο Μεσογειακό Συμπόσιο έχει θέμα «Νέες Τεχνολογίες: ΤηλεπικοινωνίεςΠεριβάλλον». Το τι ακριβώς πραγματεύεται μας αποκαλύπτει ένα διάβασμα των τίτλων των ομιλιών: Το περιβάλλον στις Κυκλάδες- από τον μύθο στον 21ο αιώνα, Νέες ενεργειακές τεχνολογίες στον δομημένο χώρο, Περιβάλλον και σχεδιασμός του χώρου, Καθημερινός θόρυβος και οι επιπτώσεις στην υγεία, Η ποιότητα του αέρα, Η ποιότητα των νερών μας, Πράσινες ταράτσες, Ενσωμάτωση συστημάτων ηλιακής και αιολικής ενέργειας στα κτίρια, Ακτινοβολία από τερματικές συσκευές κινητών επικοινωνιών και υγεία. Για περισσότερες λεπτομέρειες, θα σας λέγαμε να δείτε την ιστοσελίδα www. perivallonnees-texnologies. gr/, αλλά συχνά παραπέμπει στα στοιχεία του… προηγούμενου συμποσίου! Οπότε καλέστε στα τηλ. 210 3616.302- 210 3609.071.

25-27 Σεπτεμβρίου 3ο Συμπόσιο Πράσινης Χημείας και Βιώσιμης Ανάπτυξης
ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ 3ΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Το Τμήμα Χημείας του ΑΠΘ και η Ενωση Ελλήνων Χημικών συνδιοργανώνουν το τρίτο τους «πράσινο συμπόσιο», με στόχο να αναδείξουν τη φιλοσοφία της Πράσινης Χημείας, τον ρόλο και τις δυνατότητές της στην αντιμετώπιση περιβαλλοντικών προβλημάτων, καθώς και την πολυεπιστημονικότητά της στην αντιμετώπιση γενικότερα των παγκόσμιων προβλημάτων που αφορούν την υγεία των ανθρώπων, το περιβάλλον και τη βιωσιμότητα του πλανήτη μας. Για το πρόγραμμα και τις λεπτομέρειες δείτε την ιστοσελίδα www.chemistry.upatras.gr/greench em2009/gr/.

25-27 Σεπτεμβρίου 4ο Μεσογειακό Συνέδριο Πληροφορικής, στο ΟΠΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, ΠΑΤΗΣΙΩΝ 76, ΑΘΗΝΑ
Το 4th Μediterranean Conference on Ιnformation Systems (ΜCΙS 2009) φιλοξενείται εφέτος εν Αθήναις. Στόχοι του δηλώνει ότι είναι η ενθάρρυνση καινοτομίας και έρευνας στην πληροφορική που θα είναι ταιριαστή με τις ιδιαιτερότητες της Μεσογείου, η προβολή της έρευνας, της εκπαίδευσης και των δράσεων που λαμβάνουν χώρα σε αυτή την περιοχή και το άνοιγμα του διαλόγου των συντελεστών τους. Για περισσότερα (αγγλόφωνα) δείτε την ιστοσελίδα www.mcis2009.org/.

27 Σεπτεμβρίου – 2 Οκτωβρίου Οι βιβλιοθήκες των ψηφιακών κοινωνιών, στην Κέρκυρα
CORFU HOLIDAY PALACE, ΟΔΟΣ ΝΑΥΣΙΚΑΣ, ΚΑΝΟΝΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Με μια… ανεπανάληπτη προβολή των προσόντων των χορηγών του, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο μας ενημερώνει στην ιστοσελίδα www. ecdl2009. eu/ (αγγλοφώνως, βεβαίως) ότι φιλοξενεί εφέτος το 13th Εuropean Conference on Digital Libraries, με γενική θεματική τις «Ψηφιακές κοινωνίες». Καθ΄ όσον η ψηφιακή μετάλλαξη των βιβλιοθηκών μας είναι πονεμένο θέμα, θα παροτρύναμε τους ενδιαφερομένους να μελετήσουν την εν λόγω ιστοσελίδα, παρά την γκρίνια μας.

a.kafantaris@gmail.com

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk