? Υποψήφιες βουλευτίνες διεκδικούν την ψήφο μας με όπλα την εμφάνισή τους, τη θηλυκότητά τους, τα γαλάζια ή πράσινα μάτια τους, τα πλούσια ξανθά μαλλιά τους

Οι ωραίες των ψηφοδελτίων

ΝΕΑ, ωραία και πολλά υποσχόμενα πρόσωπα στα ψηφοδέλτια των πολιτικών κομμάτων, νέα πολιτικά συνθήματα και ήθη στην προεκλογική περίοδο: «Πάω στη Βουλή για να τους τρίξω τα δόντια» υπογραμμίζει η κυρία Σοφία-Ειρήνη Λουκέρη, υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στην Α΄ Αθηνών, χειρουργός οδοντίατρος, με ειδίκευση στην αισθητική οδοντιατρική: «Νέα Δημοκρατία με νέο πρόσωπο» σημειώνει η κυρία Βάγια Μούσα, μέλος της ΟΝΝΕΔ, ειδικευμένη όπως ισχυρίζεται σε θέματα πολιτικής επικοινωνίας, μόλις 25 ετών, η οποία συμπεριελήφθη στη λίστα, καταλαμβάνοντας τη θέση του αποκλεισθέντος κ. Σ. Τσιτουρίδη. Η ηθοποιός κυρία Μαίρη Ακριβοπούλου, πρωταγωνίστρια στις τηλεοπτικές σειρές «Ερωτας», «Κρυφά μονοπάτια», «Μόνη εξ αμελείας» κτλ., εκτίθεται δεύτερη φορά στην Α΄ Θεσσαλονίκης, με το ΠαΣοΚ και είναι ίσως η μοναδική υποψήφια η οποία έχει δουλέψει, όπως λέγεται, για έναν μήνα εθελοντικά σε φυτεία ζαχαροκαλάμων στην Κούβα. Επίσης έχει στην κατοχή της και διατηρεί ως κειμήλιο τη φανέλα με το νούμερο 7 του Ντέιβιντ Μπέκαμ από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η κυρία Μαρίνα Τσιντικίδου, με διεθνείς περγαμηνές, αφού εξελέγη Μις Ελλάς και εν συνεχεία Μις Ευρώπη το 1992, υποψήφια στην Πιερία με τη ΝΔ, είναι ίσως από τις ελάχιστες νέες και ωραίες υποψήφιες που δέχθηκε, όπως επιμένει, τηλεφώνημα από τον πρόεδρο του κόμματος ο οποίος τής είπε: «Θα ήθελα πολύ να συγκαταλέγεσαι στη μεγάλη ομάδα του κόμματος». Αρχισε αμέσως, μετά το τηλεφώνημα του Πρωθυπουργού, την προεκλογική εκστρατεία της στην Πιερία με το σύνθημα «νέα πρόσωπα, νέες ιδέες».

ΝΕΑ, ωραία και πολλά υποσχόμενα πρόσωπα στα ψηφοδέλτια των πολιτικών κομμάτων, νέα πολιτικά συνθήματα και ήθη στην προεκλογική περίοδο: «Πάω στη Βουλή για να τους τρίξω τα δόντια»
υπογραμμίζει η κυρία Σοφία-Ειρήνη Λουκέρη,
υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στην Α΄ Αθηνών, χειρουργός οδοντίατρος, με ειδίκευση στην αισθητική οδοντιατρική: «Νέα Δημοκρατία με νέο πρόσωπο» σημειώνει η κυρία Βάγια Μούσα, μέλος της ΟΝΝΕΔ, ειδικευμένη όπως ισχυρίζεται σε θέματα πολιτικής επικοινωνίας, μόλις 25 ετών, η οποία συμπεριελήφθη στη λίστα, καταλαμβάνοντας τη θέση του αποκλεισθέντος κ. Σ. Τσιτουρίδη. Η ηθοποιός κυρία Μαίρη Ακριβοπούλου, πρωταγωνίστρια στις τηλεοπτικές σειρές «Ερωτας», «Κρυφά μονοπάτια», «Μόνη εξ αμελείας» κτλ., εκτίθεται
δεύτερη φορά στην Α΄ Θεσσαλονίκης, με το ΠαΣοΚ και είναι ίσως η μοναδική υποψήφια η οποία έχει δουλέψει, όπως λέγεται, για έναν μήνα εθελοντικά σε φυτεία ζαχαροκαλάμων στην Κούβα. Επίσης έχει στην κατοχή της και διατηρεί ως κειμήλιο τη φανέλα με το νούμερο 7 του Ντέιβιντ Μπέκαμ από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η κυρία Μαρίνα Τσιντικίδου, με διεθνείς περγαμηνές, αφού εξελέγη Μις Ελλάς και εν συνεχεία Μις Ευρώπη το 1992, υποψήφια στην Πιερία με τη ΝΔ, είναι ίσως από τις ελάχιστες νέες και ωραίες υποψήφιες που δέχθηκε, όπως επιμένει, τηλεφώνημα από τον πρόεδρο του κόμματος ο οποίος τής είπε: «Θα ήθελα πολύ να συγκαταλέγεσαι στη μεγάλη ομάδα του κόμματος». Αρχισε αμέσως, μετά το τηλεφώνημα του Πρωθυπουργού, την προεκλογική εκστρατεία της στην Πιερία με το σύνθημα «νέα πρόσωπα, νέες ιδέες».

Η ψήφος είναι γένος θηλυκού. Και αυτό το χαρακτηριστικό ίσως να θέλουν να αξιοποιήσουν ή ακόμη και να εκμεταλλευθούν ορισμένες νέες, ωραίες, ταλαντούχες υποψήφιες βουλευτίνες που διεκδικούν την ψήφο μας με όπλα την εμφάνισή τους, τη θηλυκότητά τους, τα γαλάζια ή πράσινα μάτια τους και τα πλούσια ξανθά μαλλιά τους, το καλά γυμνασμένο σώμα τους, τις lifestyle εμφανίσεις τους και μερικές εξ αυτών τις εξεζητημένες φωτογραφίες τους, κυρίως σε αυτά που χαρακτηρίζουμε ανδρικά περιοδικά. Τέτοιου είδους φωτογραφίες, με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς τους, όλες θέλουν να τις ξεχάσουν. Ολα αυτά τα «προσόντα» οι ωραίες και νέες υποψήφιες θέλουν να τα συνδυάσουν τώρα με πολιτικές προτάσεις, με βαρύγδουπες πολιτικές αναλύσεις περί ευθύνης και ανευθυνότητας ή ακόμη και με πολιτικές ατάκες, του τύπου «νέο αίμα στη Βουλή». Αλλες, όπως θα δούμε, είδαν την υποψηφιότητά τους ως πράξη πατριωτική. Σκοπός όλων, είναι να αναμετρηθούν στα «μαρμαρένια αλώνια» της πολιτικής με τους άνδρες συνυποψηφίους τους και να νικήσουν.

Μπορεί η Μις Ελλάς το 1992 και κατόπιν Μις Ευρώπη Μαρίνα Τσιντικίδου να λέει σήμερα που είναι υποψήφια ότι ντρέπεται για το τολμηρό ολοκόκκινο φόρεμα που φορούσε όταν παρουσιάστηκε κάποτε σε δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο, συνοδεύοντας τον κ. Ν. Μαστοράκη . Ωστόσο έχει πλέον μια δικαιολογία για αυτό: «Τότε ήμουν ακόμη πολύ μικρή». Εν πάση περιπτώσει, οι σημερινές προεκλογικές φωτογραφίες της για να κερδίσει τις ψήφους των κατοίκων της Πιερίας είναι σεμνές και ταπεινές και σε αυτές κυριαρχούν τα αυστηρά ταγέρ και κοστούμια, α λα Χίλαρι Κλίντον, και στις περιοδείες στην Πιερία φορά παπούτσια τύπου μπαλαρίνας. Οι 12ποντες γόβες μπήκαν στο ντουλάπι.

Στα δύο μεγάλα κόμματα υπάρχουν δύο κατηγορίες ωραίων γυναικών υποψηφίων. Αυτές που ήταν έως τώρα κατά έναν τρόπο πολιτικοποιημένες- συμμετέχοντας ενεργά στις

Λίνα Χατζή

οργανώσεις νεολαίας και θέλησαν να δοκιμάσουν την τύχη τους και στις βουλευτικές εκλογές- και σε αυτές που τώρα βρήκαν την ευκαιρία να πολιτικοποιηθούν με όπλο την ομορφιά τους ή την αναγνωρισιμότητά τους από τη μακροχρόνια, πολλές φορές τολμηρή, τηλεοπτική ή κινηματογραφική παρουσία τους. Γιατί αν ορισμένα κόμματα που ζητούσαν να καταθέσουν οι υποψήφιοι το «πόθεν έσχες», ώστε να έχουν καθαρά ψηφοδέλτια, ζητούσαν και πληροφορίες από τις ιστοσελίδες των νεαρών πολλά υποσχόμενων υποψηφίων, τότε σίγουρα θα προβληματίζονταν όταν, για παράδειγμα, μια υποψήφια προβάλλει ως προσόντα της ότι «είναι μόνιμα ερωτευμένη με τον Πίτερ Παν», ότι «ξεχνιέται φτιάχνοντας γλυκά» ή ότι «κάποτε βρέθηκε ανάμεσα στους φιναλίστ για την εκπροσώπηση της χώρας μας στον διαγωνισμό της Εurovision» ή ακόμη ότι «είναι αλλεργική στις γάτες, αλλά δεν μπορεί να τους αντισταθεί». Τι σχέση, θα μπορούσατε να πείτε, έχουν όλα αυτά με την πολιτική; Και όμως έχουν, με τη συλλογή ψήφων.

Χριστίνα Νικολέτα (Νινέτα) Σπηλιωτοπούλου

Στον πεζόδρομο της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Κατερίνη έχει στήσει το εκλογικό της στρατηγείο η κυρία Μαρίνα Τσιντικίδου, η οποία, αν δεν το γνωρίζετε, είχε υπάρξει παλαιότερα και μέλος της ΟΝΝΕΔ, την οποία βεβαίως εγκατέλειψε για χάρη της πασαρέλας. Η μητέρα της κυρία Κοκώνη Τσακίρη χρημάτισε κάποτε δημοτική σύμβουλος και η σχέση της με την πολιτική σταματούσε εκεί. Ελα όμως που οι τίτλοι της Μις Ελλάς και της Μις Ευρώπη προσελκύουν. Αυτός ήταν και ο λόγος που η κυρία Τσιντικίδου αποτέλεσε πρώτα επιλογή του κ. Γ. Καρατζαφέρη. Την τελευταία στιγμή αποφάσισε να απορρίψει την πρόταση του προέδρου του ΛΑΟΣ και να δεχτεί την αντίστοιχη της ΝΔ. Ισως σε αυτό συνέβαλε το προσωπικό τηλεφώνημα που όπως η ίδια ισχυρίζεται έλαβε από τον πρωθυπουργό

Κατερίνα Διαμαντοπούλου

κ. Κ. Καραμανλή και ένα δεύτερο από τον Γραμματέα της ΝΔ κ. Ελ.Ζαγορίτη . Αν εκλεγεί, θέλει να ασχοληθεί με τα πολιτιστικά, τις φιλανθρωπικές οργανώσεις που ασχολούνται με τα παιδιά και με διάφορες άλλες κοινωνικές κομματικές δραστηριότητες.

Οσον αφορά το πλεονέκτημα της αναγνωρισιμότητας, το οποίο αναμφιβόλως διαθέτει, το θεωρεί και θετικό και αρνητικό. Θετικό γιατί την αναγνωρίζει ο κόσμος, αρνητικό, επειδή στο μυαλό των ανθρώπων, όπως είπε, μπορεί να τη συνδυάζουν με το lifestyle, την κοσμική ζωή, την πασαρέλα, τις τολμηρές

Εύα Καϊλή

φωτογραφίες (που υπάρχουν στο Διαδίκτυο) και την «Απαγορευμένη αγάπη» , το σίριαλ στο οποίο συμμετείχε στο Μega. Δεν είναι άλλωστε και το μοναδικό πρώην μοντέλο που κατέρχεται στην πολιτική. Στην Α΄ Αθηνών υποψήφια θα είναι ξανά και η κυρία Ελενα Κουντουρά. Εξελέγη μια φορά, απέτυχε μια άλλη και τώ ρα ξαναδοκιμάζει την τύχη της σε μια εκλογική περιφέρεια την οποία οι δημοσκοπήσεις παρουσιάζουν να μειώνονται οι έδρες για τη ΝΔ.

Στην αναγνωρισιμότητα από τους ρόλους της στο θέατρο και στην τηλεόραση υπολογίζει και η κυρία Μαίρη Ακριβοπούλου. Θα μπορούσε να της αποδοθεί ο χαρακτηρισμός της «έμπειρης» καθώς είχε κατέλθει υποψήφια με το ΠαΣοΚ και στις εκλογές του 2007 στην Α΄ Θεσσαλονίκης. Απέτυχε να εκλεγεί αλλά έλαβε 13.255 ψήφους και κατετάγη ένατη. Η ίδια υποστηρίζει ότι ο λόγος που αποφάσισε κατ΄ αρχήν να ασχοληθεί στην πολιτική ήταν η γνωριμία της με τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ κ.

Μαρίνα Τσιντικίδου

Γ.Παπανδρέου

Μαίρη Ακριβοπούλου

υπό τη ρομαντική ατμόσφαιρα ενός θερινού κινηματογράφου! Στο «πράσινο» στρατόπεδο στηρίζουν την «όμορφη Μαίρη», η οποία με τον κ. Α. Τσοχατζόπουλο εκτός ψηφοδελτίων «βλέπει» τις μετοχές της να ανεβαίνουν. Αλλωστε την προεκλογική εκστρατεία της την πραγματοποιεί, όπως λένε χαριτολογώντας οι συνεργάτες της, κουβαλώντας την κόρη της σε μάρσιπο και δηλώνει οπαδός του babywearing, δηλαδή τού «φόρα το μωρό σου» ακόμη και όταν η χώρα οδεύει σε εκλογές!

Η κυρία Ακριβοπούλου όμως έχει ισχυρό εσωκομματικό αντίπαλο. Μια άλλη νέα, ωραία και μέχρι πρότινος βουλευτή. Τη δημοσιογράφο κυρία Εύα Καϊλή, η οποία δίνει τη μάχη χωρίς μηχανισμό, όπως διατείνεται, χωρίς εκλογικό περίπτερο, οργώνοντας τη Θεσσαλονίκη με το μαύρο Smart της. Οι «ωραίες του Βορρά», στις οποίες περιλαμβάνεται και η κυρία Ελενα Ράπτη από τη ΝΔ η οποία εσχάτως δίνει, όπως η ίδια ισχυρίζεται, λιγότερη σημασία στο lifestyle, ασχολούμενη με την πολιτική της καθημερινότητας,

Αθηνά Μαλαγαρδή

θα δώσουν σκληρή μάχη. Τόσο σκληρή ώστε, όπως ειπώθηκε, η κυρία Ράπτη έφθασε στο σημείο να αναβάλει και τον γάμο της προκειμένου να βρει χρόνο για τους ψηφοφόρους της.

Στην παρέα των «ωραίων του Βορρά» περιλαμβάνεται και η κυρία Βάγια Μούσα από τον Χολαργό Αθηνών. Μόλις 25 Μαΐων, η υποψήφια της ΝΔ στον Νομό Κιλκίς, πρώην μέλος της ΟΝΝΕΔ, επιστρατεύθηκε για να καλύψει τη θέση του αποπεμφθέντος κ. Τσιτουρίδη. Η απάντηση στο ερώτημα πώς από τον Χολαργό βρέθηκε στο Κιλκίς φαίνεται δύσκολη. Ωστόσο αυτό εξηγείται από τις οικογενειακές ρίζες της. Στόχος της είναι, όπως τονίζει, να εργαστεί για την προστασία του περιβάλλοντος και για την αγροτική ανάπτυξη, χωρίς να αποσκοπεί στην περιστολή των αρμοδιοτήτων του συνυποψηφίου της κ. Κ.Κιλτίδη, ο οποίος φέρεται να ανήκει στο στρατόπεδο της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη.

Οσον αφορά την κυρία Λίνα Χατζή από το Αγρίνιο πολλοί πιστεύουν πως ακόμη και αν δεν εκλεγεί στο Κοινοβούλιο θα κέρδιζε εύκολα κάποιο τίτλο σε καλλιστεία. Ωστόσο, η όμορφη Λίνα η οποία κατέρχεται υποψήφια με τη ΝΔ θεωρεί ότι μπορεί να προσφέρει. Εχοντας σπουδάσει Ψυχολογία και Καλές Τέχνες και μιλώντας αγγλικά και γαλλικά, η κυρία Χατζή πιστεύει, όπως προσφάτως δήλωσε, ότι η ομορφιά δεν πρέπει να αποτελεί

Σοφία-Ειρήνη Λουκέρη

εμπόδιο για την είσοδο στην πολιτική. Γι΄ αυτό από μικρή αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική, εκλεγόμενη στα 23 της νομαρχιακή σύμβουλος.

Διαφορετική περίπτωση αποτελεί η κυρία Λουκέρη, η οποία αν και πολιτεύεται στην Α΄ Αθηνών με τη ΝΔ δηλώνει ότι δεν έχει σχέση «ούτε με τη Δεξιά ούτε με την Αριστερά», αλλά «με τα ενδιαφέροντα της χώρας». Η κυρία Λουκέρη διέθετε οδοντιατρείο στον Αγιο Παντελεήμονα Αχαρνών. Τώρα τελευταίως, όμως, εξαιτίας των αναταραχών στην περιοχή με τους μετανάστες αποφάσισε να το μεταφέρει στο Χαλάνδρι. Ωστόσο, έπειτα από τόσα χρόνια κοντά στους μετανάστες έχει ευαισθητοποιηθεί στο ζήτημα αυτό και θέλει όπως αναφέρει να εκλεγεί βουλευτής για να ακουστεί η φωνή της σε θέματα Υγείας, δικαιοσύνης και μεταναστευτικής πολιτικής. Παίζει μαντολίνο και στην ιστοσελίδα της υπάρχουν πολλές φωτογραφίες με μουσικοσυνθέτες όπως ο κ. Μ. Πλέσσας.

Στην Α΄ Αθηνών κατέρχεται με το ΠαΣοΚ η κυρία Κατερίνα Διαμαντοπούλου . Η όμορφη Κατερίνα, με σύνθημα «νέες ιδέες, νέες προτάσεις», πιστεύει ότι «πολιτική είναι οτιδήποτε υπερβαίνει αποκλειστικά τον εαυτό μας». Το πρόβλημα όμως είναι αλλού. Η νεαρά υποψήφια τείνει να μετατραπεί σε «εφιάλτη» για μια άλλη Διαμαντοπούλου, την Αννα. Ο λόγος; Η θέση της στο ψηφοδέλτιο. Λόγω ονόματος, η Αικατερίνη Διαμαντοπούλου εμφανίζεται στη λίστα να προηγείται της κυρίας Αννας Διαμαντοπούλου. Και στο επιτελείο της πρώην επιτρόπου ούτε θέλουν να σκέφτονται ότι θα χαθούν ψήφοι επειδή κάποιοι θα προτιμήσουν τη συνυποψήφιά της. Η κυρία Χριστίνα Νικολέτα (Νινέτα) Σπηλιωτοπούλου, 31 ετών, χημικός μηχανικός από την Κηφισιά, υποψήφια με τη ΝΔ στην Α΄ Αθήνας είναι μια άλλη περίπτωση που προέρχεται από την ΟΝΝΕΔ: Σύνθημά της «να αγωνισθώ για τον τόπο μου». Ισχυρό χαρτί της είναι ότι στις φωτιές της Αττικής βρέθηκε στον Διόνυσο εθελοντικά, συμβάλλοντας στην κατάσβεσή τους, και στόχος της, σε περίπτωση εκλογής της, είναι να ασχοληθεί με την προστασία του περιβάλλοντος, αφού πολλές φορές έχει πάρει μέρος σε αναδασώσεις στην Αττική. Επίσης στην Α΄ Αθήνας με το ΠαΣοΚ πολιτεύεται η Αθηνά Μαλαγαρδή, «μαχόμενη», όπως ίδια αναφέρει στο βιογραφικό της, δικηγόρος από την Κρήτη, η οποία εξελέγη και δημοτική σύμβουλος Αθηνών με το ψηφοδέλτιο του κ. Κ. Σκανδαλίδη. Διετέλεσε και επιστημονικός συνεργάτης στη Βουλή των Ελλήνων, είναι πολύγλωσση και μέλος του Τομέα Απασχόλησης του ΙΣΤΑΜΕ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk