ΜΙΛΕΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ «Οι δικές μας λύσεις δεν είναι άγριες»

Υποψήφια βουλευτής στη Β Δ Αθηνών, η Μιλένα Αποστολάκη κατεβαίνει στη μάχη της ψήφου για τέταρτη φορά. Με στόχο την αυτοδυναμία, προτείνει λιγότερο «άγρια» μέτρα για την έξοδο της χώρας από την κρίση. – Ολες οι δημοσκοπήσεις δίνουν στο ΠαΣοΚ σταθερό προβάδισμα που του επιτρέπει να σκέφτεται και την αυτοδυναμία. Στην αντίθετη περίπτωση, το κόμμα σας μπορεί να συνεργασθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ ή τους Οικολόγους; «Αγωνιζόμαστε για τη νίκη του ΠαΣοΚ στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.

Υποψήφια βουλευτής στη Β Δ Αθηνών, η Μιλένα Αποστολάκη κατεβαίνει στη μάχη της ψήφου για τέταρτη φορά. Με στόχο την αυτοδυναμία, προτείνει λιγότερο «άγρια» μέτρα για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Ολες οι δημοσκοπήσεις δίνουν στο ΠαΣοΚ σταθερό προβάδισμα που του επιτρέπει να σκέφτεται και την αυτοδυναμία. Στην αντίθετη περίπτωση, το κόμμα σας μπορεί να συνεργασθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ ή τους Οικολόγους;

«Αγωνιζόμαστε για τη νίκη του ΠαΣοΚ στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου. Για να μπει ένα τέλος στη φαύλη και αδιέξοδη πορεία της χώρας που χάραξε η κυβέρνηση της ΝΔ. Διεκδικούμε μια αυτοδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θα σταματήσει το καθεστώς της πολιτικής αστάθειας και ρευστότητας της τελευταίας διετίας και θα οπλίσει τη νέα κυβέρνηση με τη δύναμη που απαιτεί το μεγάλο και δύσκολο έργο της ανασυγκρότησης της χώρας. Πιστεύω βαθιά ότι ο στόχος μας δεν είναι μόνο επιθυμητός ή αναγκαίος για τη χώρα. Είναι ένας στόχος απολύτως εφικτός και όλα δείχνουν πως συγκροτείται μια πλατιά κοινωνική πλειοψηφία που δίνει στο ΠαΣοΚ και στον Γ. Παπανδρέου εντολή σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης. Αν παρά ταύτα ο στόχος αυτός δεν επιτευχθεί, το Σύνταγμα προβλέπει διαδικασίες και στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών το ΠαΣοΚ δεν μπορεί παρά να απευθυνθεί σε εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις με τις οποίες υπάρχουν κοινοί τόποι, κοινές ιδεολογικές αναφορές, κοινές αφετηρίες».

Λένε ότι το ΠαΣοΚ αυξάνει στις μετρήσεις το ποσοστό του λόγω δυσαρέσκειας των ψηφοφόρων προς τη Νέα Δημοκρατία.Τι απαντάτε;

«Οταν η δυσαρέσκεια μετασχηματίζεται σε θετική ψήφο και αποδοχή, σημαίνει ότι κερδίζεις με το περιεχόμενο των δεσμεύσεων και των προτάσεών σου την εμπιστοσύνη των πολιτών. Είναι αλήθεια ότι η προκλητικά αντιλαϊκή και άδικη πολιτική της ΝΔ σε συνδυασμό με τη φαυλότητα που κυριάρχησε τα τελευταία πεντέμισι χρόνια οδήγησαν πολλούς πολίτες που κάποια στιγμή εμπιστεύθηκαν τη ΝΔ και τον Κ. Καραμανλή στην αποστασιοποίηση, την αγανάκτηση και τώρα θα οδηγήσουν και στην καταψήφισή της. Είναι όμως επίσης αλήθεια ότι μέσα από τον υπεύθυνο και συγκεκριμένο προγραμματικό λόγο του ΠαΣοΚ, μέσα από το πρόγραμμα των 100 ημερών εξόδου από την κρίση, μέσα από τις δεσμεύσεις μας για την οικονομία, το κράτος, την Παιδεία, την Υγεία, την ανεργία και το ασφαλιστικό πρόβλημα της χώρας, χτίζεται μια νέα στέρεη σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες που στρέφουν και πάλι τις ελπίδες τους στο ΠαΣοΚ».

– Στη συνέντευξή του την περασμένη Κυριακή στη Θεσσαλονίκη,ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ Γιώργος Παπανδρέου έδωσε υποσχέσεις:αυξήσεις,προσλήψεις…Μή- πως τελικά ο κόσμος θέλει να ακούει μόνον ό,τι έχει ανάγκη;

«Σε αντίθεση με την τακτική του Κ. Καραμανλή όταν ήταν στην αντιπολίτευση, που έταζε τα πάντα στους πάντες και πλειοδοτούσε διαρκώς, ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ Γιώργος Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη υπήρξε υπεύθυνος και αξιόπιστος. Η δική μας πρόταση, η προοδευτική λύση για την έξοδο από την κρίση δεν μπορεί να είναι άγρια φοροεισπρακτική επιδρομή, ακόμη πιο άγρια λιτότητα και περαιτέρω πάγωμα μισθών. Η έξοδος από την κρίση θα έρθει μόνο μέσα από την τόνωση της ζήτησης, την αύξηση της αγοραστικής δύναμης της ραχοκοκαλιάς της ελληνικής κοινωνίας που είναι η μεσαία τάξη, την οποία η ΝΔ ισοπέδωσε και συνέτριψε οικονομικά τα τελευταία πεντέμισι χρόνια. Τα μέτρα αυτά είναι μέτρα αποκατάστασης της κοινωνικής δικαιοσύνης που έχει προκλητικά ανατραπεί από τη ΝΔ. Μέτρα που σηματοδοτούν τη χάραξη μιας δύσκολης πορείας για την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας, την ανόρθωση της μεσαίας τάξης και την κοινωνική συνοχή».

– Αν ένας ψηφοφόρος της Β Δ Περιφέρειας της Αθήνας σάς ρωτούσε γιατί να βάλει σταυρό στη Μιλένα Αποστολάκη, τι θα του απαντούσατε;

«Στην πολιτική δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Κάθε άνθρωπος, κάθε πολιτικός επιλέγει τη δική του στάση ζωής. Για μένα η πολιτική προϋποθέτει ήθος, προϋποθέτει ξεκάθαρη άποψη. Προϋποθέτει μια σχέση ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης με τον πολίτη. Προϋποθέτει πολιτικούς που αγωνίζονται καθημερινά για να αποκαταστήσουν τη «χαμένη τιμή της πολιτικής» και για να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής του πολίτη και όχι τις δικές τους. Με αυτές τις σκέψεις αγωνίζομαι για την παράταξη, αγωνίζομαι για τη νίκη του ΠαΣοΚ και ζητώ ξανά την εμπιστοσύνη των πολιτών».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk