Γ. ΦΛΕΣΣΑΣ Μια χρήσιμη εμπειρία

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να ξεχνάμε ότι η τηλεόραση είναι πάνω από όλα εικόνα. Από τις πολυσυζητημένες τις τελευταίες hμέρες τηλεμαχίες – μία όλων των αρχηγών και μία των δύο πρωταγωνιστών- μόνο από τη δεύτερη μπορεί να προσδοκά κανείς κάτι ενδιαφέρον. Η πρώτη με όλους, όλες τις ενότητες και τους πολύπλοκους κανόνες θα είναι βελτιωμένη εκδοχή των προηγούμενων βαρετών ντιμπέιτ. Ολοι οι αρχηγοί είναι έμπειροι, με εξαίρεση τον κ. Αλ. Τσίπρα, ώστε να αποφύγουν τα λάθη και να πετύχουν τους στόχους που έχει θέσει ο καθένας.

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να ξεχνάμε ότι η τηλεόραση είναι πάνω από όλα εικόνα. Από τις πολυσυζητημένες τις τελευταίες hμέρες τηλεμαχίες – μία όλων των αρχηγών και μία των δύο πρωταγωνιστών- μόνο από τη δεύτερη μπορεί να προσδοκά κανείς κάτι ενδιαφέρον. Η πρώτη με όλους, όλες τις ενότητες και τους πολύπλοκους κανόνες θα είναι βελτιωμένη εκδοχή των προηγούμενων βαρετών ντιμπέιτ. Ολοι οι αρχηγοί είναι έμπειροι, με εξαίρεση τον κ. Αλ. Τσίπρα, ώστε να αποφύγουν τα λάθη και να πετύχουν τους στόχους που έχει θέσει ο καθένας. Βέβαια δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει κάποια έκπληξη.

Στο ντιμπέιτ των πρωταγωνιστών Καραμανλή- Παπανδρέου η πίεση θα είναι μεγάλη. Ο κ. Κ. Καραμανλής έχει αδιαμφισβήτητα ρητορικά και σκηνικά προσόντα και λίγα πράγματα να χάσει. Αντίθετα για τον κ. Γ. Παπανδρέου η επαρκής και μετρημένη παρουσία δεν θα είναι αρκετή καθώς θα πρέπει να μιλήσει επί της ουσίας. Και θέλει προσοχή ώστε να αποφύγει τον κίνδυνο να συμπεριφερθεί ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντί για αυριανός πρωθυπουργός. Για τους πολίτες θα είναι χρήσιμη εμπειρία, γιατί θα μπορέσουν να κρίνουν και να συγκρίνουν τους ηγέτες τους και να αποφασίσουν με μεγαλύτερη σιγουριά για το ποιος θέλουν να τους κυβερνήσει στους ιδιαίτερα δύσκολους καιρούς που μας περιμένουν.

Ο κ. Γιώργος Φλέσσας είναι διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Στρατηγικής και Επικοινωνίας Civitas ΑΕ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk